SMRSKAO LOBANJU, NOS MU ZABIO U MOZAK: Evo kako se policiji pravdao sin koji je brutalno ubio oca kod Sremske Mitrovice

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2023, 09:10

SMRSKAO LOBANJU, NOS MU ZABIO U MOZAK: Evo kako se policiji pravdao sin koji je brutalno ubio oca kod Sremske Mitrovice

Muškarac (21) uhapšen je nakon što je nasmrt pretukao oca (56), udarajući ga pesnicama i komadima nameštaja po glavi. Posle krvavog pira legao je da spava, a potom se u policiji pravdao da se ne seća zločina?!

Muškarac (21) uhapšen je u utorak nakon što je nasmrt pretukao oca (56) u mestu Bosut kod Sremske Mitrovice. Pomahnitali mladić je krvnički udarao oca pesnicama i komadima nameštaja, sve dok mu nije potpuno smrskao lobanju, pri čemu mu je nosnu kost zabio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u prednji deo mozga!

Zversko ubistvo, koje je šokiralo žitelje Srema, desilo se u utorak oko jedan sat posle ponoći u Ulici 10. marta, u kući komšije i prijatelja ubijenog muškarca.

On je ispričao da živi sam u trošnoj kući i da mu je komšija često svraćao na razgovor i "čašicu rakije".

- On je, kako smo svi zvali komšiju, pored sina imao i dve ćerke iz prvog braka, one sad imaju 29 i 38 godina. Jedna živi u Zagrebu, druga u Adaševcima, dok je sin živeo u Buđanovcima sa majkom. Otac je živeo sam nekoliko kuća od mene, u staroj, neuslovnoj kući. Izdržavao se od sezonskih poslova. Deca su ga retko obilazila... On mi se jadao da mu sin svrati samo kad mu zatrebaju pare za drogu ili alkohol - kazao je komšija.

Kobne večeri, u noći između ponedeljka i utorka, Nemanja je popio lekove za smirenje i legao u krevet, ali već negde oko 23 sata u sobu su mu uleteli otac i sin, već tada se svađajući.

- Trgao sam se iz sna, pojma nemam oko čega je izbila svađa između njih dvojice. Moguće je da je otac bežao od sina, pa je dotrčao do mene, a ovaj ga je pratio... Pošto ne podnosim galamu, odmah sam ustao iz kreveta i pobegao iz sopstvene kuće!

Otišao sam kod jednog druga, dva i po kilometra odavde, koji takođe živi sam. Kad sam se sutradan ujutro vratio kući, oko 6.30, imao sam šta da vidim u mojoj sobi! Prizor kao iz horor filmova! U ćošku, u lokvi krvi, otac je potrbuške ležao mrtav, bila mu je smrskana lobanja. Opružio se onako krupan i ogroman, a svuda oko njega krv, po tepihu, nameštaju... - priča šokirani komšija, pokazujući otkinute stranice od kauča, kojima je sin tukao oca.

Komšija je, čim je došao sebi, otrčao do komšije, bivšeg predsednika lokalne mesne zajednice, koji je pozvao policiju.

Sa inspektorima Policijske uprave Sremska Mitrovica stigla je i Služba hitne pomoći, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog muškarca.

- Video sam kad su okrenuli njegovo telo, samo što se nisam onesvestio... Lice mu je potpuno bilo unakaženo i krvavo, nos mu je bio nabijen u lobanju... Ta slika mi nikad neće izaći iz glave - jada se komšija.

Inače, sin je posle krvavog pira otišao do očeve kuće, udaljene stotinak metara od mesta zločina, gde ga je policija zatekla oko deset sati ujutro kako spava na kauču. Nije pružao otpor prilikom hapšenja, a prema nezvaničnim saznanjima, samo je kratko rekao da se ničeg ne seća od prethodne noći i da ne zna da je ubio oca.

Po nalogu Višeg javnog tužioca u Sremskoj Mitrovici, muškarcu je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti priveden na saslušanje, uz krivičnu prijavu za ubistvo. Uzeta mu je krv na analizu kako bi se ustanovilo da li je u trenutku zločina bio pod uticajem alkohola ili narkotika. Sasvim izvesno je da će uskoro biti upućen na psihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo i da li je u trenutku ubistva bio uračunljiv.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.