SMOTRA POZORIŠNOG AMATERIZMA: U Velikoj Plani sutra počinju Četvrti Vitini dani

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 15:50

SMOTRA POZORIŠNOG AMATERIZMA: U Velikoj Plani sutra počinju Četvrti Vitini dani

Prava poslastica za ljubitelje pozorišta.

Predstavom "Poltron", koju je po književnom ostvarenju Siniše Pavića režirao Dragutin Marković, sutra u Velikoj Plani počinje Četvrta smotra pozorišnog amaterizma Vitini dani.

Premijernu predstavu će izvesti glumci Amaterskog pozorišta Prnjavor.

Na smotri koja će, u pozorišnoj sali Centra za kulturu Masuka, trajati  do 3. marta biće izvedeno osam pozorišnih komada.

Vitini dani se održavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u znak sećanja na Vitomira Vitu Stefanovića, jednog od najpoznatijih pregalaca u oblasti kulture u Velikoj Plani u poslednjih nekoliko decenija.

U utorak 27. februara Gradsko pozorište Jagodina izvešće predstavu "Omča", koju je po scenariju Peđe Trajkovića režirao Velimir Mitrović.

Dan kasnije, ljubitelji pozorišta moći će da pogledaju predstavu pozorišta Kulturnog centra iz Smederevske Palanke  "Zoološka priča". Scenario je delo Edvarda Olbija a režiser je Pavle Jozić.

U četvrtak je na programu predstava Branislava Nušića "Iza božijih leđa", koju je režirao Dejan Cicmilović a koju će za publiku iz Velike Plane i susednih opština  izvesti Omladinsko amatersko pozorište Branislav Nušić iz Malog Crnića.

Petak i kraj radne nedelje rezervisani su za Pozorište Stevan Sremac Doma kulture Crvenka i "Laže i paralaže" Jovana Sterije Popovića, koje je režirao Radoje Čupić.

Pozorište Kastelum iz Kostoca publici će se predstaviti u subotu 2. marta predstavom "Bila je to ševa" Afraima Kišona. Režiser je Fuad Tabučić.

Vitini dani se završavaju u nedelju nastupom glumaca Srpskog prosvetnog kulturnog društva Prosvjeta iz Banjaluke. Gosti iz Republike Srpske će odigrati "Ko kamen".  Autor scenarija je Dragana Mandrapa a predstavu je režirala Ljiljana Čekić.

Sve predstave počinju u isto vreme, u 20 časova.

Pokrovitelj i ove smotre pozorišnog amaterizma  je Opština Velika Plana a domaćin Centar za kulturu Masuka.

Piše: Dušan Marić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.