SMETAJU MU SRBI: Gradonačelnik Zadra zabranjivao nastupe Čole i Balaševića?

Izvor: Kurir, 25.Nov.2013, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMETAJU MU SRBI: Gradonačelnik Zadra zabranjivao nastupe Čole i Balaševića?

Zvonimir Vrančić za vreme svog mandata nije dozvolio nastupe Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića u dvorani Višnjik, iako bi tim koncertima bila isplaćena sva dugovanja te hale

Nije im dao da pevaju samo zato što su Srbi.

Iako uživaju veliku popularnost u Hrvatskoj, gde su u brojnim gradovima održali velike koncerte, Đorđu Balaševiću i Zdravku Čoliću bilo je zabranjeno da pevaju u Zadru u dvorani Višnjik. Takvu naredbu izdao je niko drugi do bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gradonačelnik Zvonimir Vrančić, i to zato što su njih dvojica Srbi. On je, navodno, od direktora u ostavci Sportskog centra Višnjik Dina Baila više puta tražio da ne dovodi srpske pevače u dvoranu, piše portal Zadarske vesti.

- U planu je bila priprema organizacije koncerata Đorđa Balaševića i Zdravka Čolića i verujem da bismo Višnjik rasprodali za dva koncerta po pevaču, ne samo za jedan. Znači, mogli smo četiri puta da napunimo Višnjik i rešimo se dugova. Međutim, naišli smo na probleme. „Nemoj da ti padne na pamet da mi Srbe dovodiš na Višnjik“, poručeno je tad direktoru Višnjika. To mu je, koliko znam, kazao Vrančić lično - tvrdi izvor tog portala.

Hrvatski mediji pokušali su da stupe u kontakt s Bailom, ali on se nije javljao na telefon, dok je Vrančić demantovao ove navode.

- To je totalna izmišljotina, koja nije vredna komentara. Gde bih ja stigao da sam se time bavio. Nikad o tome nije bilo reči. To su podvale da se ljudima nanese šteta. Oštro demantujem, neugodno mi je što o tome uopšte moram da pričam. Nikad se nisam mešao u organizaciju koncerata bilo kakvih izvođača - izjavio je Vrančić i potvrdio da je imao nesuglasice s Bailom, ali oko drugih stvari, a ne u vezi sa Čolom i Balaševićem.

(S. A. R.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SMETAJU MU SRBI: Gradonačelnik Zadra zabranjivao nastupe Čole i Balaševića?

Izvor: Dzungla.org, 25.Nov.2013

Nemoj da ti padne na pamet da mi Srbe dovodiš na Višnjik, poručeno je tada direktoru Sportskog centra Višnjik OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.