SMEŠNA STRANA IZBORA U BAČKOJ

Izvor: Kurir, 05.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMEŠNA STRANA IZBORA U BAČKOJ

SUBOTICA - Izbori za predsednika Srbije u Subotici imali su i svoju smešnu stranu. Komunalna inspekcija iz ovog grada našla se u nevolji kada su 3. februara građani prijavili da se na nekim glasačkim mestima, tik do ulaza, nalaze plakati kandidata za predsednika ili grafiti, što je po zakonu zabranjeno.

Plakate je bilo lako ukloniti, ali grafite na kojima je pisalo „Glasaj za Tomu svim srcem“ ili „Pobeđuje Boris Tadić“ nije. Po zakonu glasanje, na tim biračkim mestima glasanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je moralo biti prekinuto dok se ne uklone grafiti. Pošto su bili ogromni, za to je trebalo vremena, ali i pristanak vlasnika zgrade da se zidovi oboje. Komunalci nisu bili u prilici da iznova kreče zgrade, pa su pribegli lukavstvu. Doneli su plakate koncerata i sportskih manifestacija i njima prekrili grafite. Najsmešnije od svega jeste to što su ti koncerti i sportski događaji održani još pre više nedelja.

Na svim biračkim mestima bilo je nevažećih listića. Veliki deo je imao napisanu psovku pored imena predsedničkih kandidata. Na nekoliko njih je bilo dopisano ime kandidata iz prvog kruga, dok je na jednom birač napisao: „Josip Broz - predsednik Srbije“.

Na biračkom mestu čistionice „Zora“, u subotičkom naselju Radijalac, u 19.30 došao je čovek koji je hteo da glasa, ali nije želeo da mu se sprejem obeleži prst, pod izgovorom da je alergičan na sprej. Tražio je da glasa u minut do 20 sati, jer tada nema šanse da ode na drugo biračko mesto, samo da izbegne sprej. Međutim, birački odbor je bio neumoljiv.

U Subotici veruju da je odluka pala baš u ovom gradu, jer je tu Boris Tadić osvojio 45.000 glasova više od Tomislava Nikolića.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.