Izvor: B92, 10.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMENJEN VUKSANOVIC I JOS JEDANAEST FUNKCIONERA PDS-A

Beograd -- Vecina clanova prosirenog Glavnog odbora Pokreta za demokratsku Srbiju (PDS) izrazila je podrsku svom lideru Momcilu Perisicu, a nekolicinu visokih funkcionera stranke razresila politickih funkcija. U saopstenju PDS-a navodi se da je Perisicu podrsku dalo 70 odsto delegata prisutnih na sednici prosirenog Glavnog odbora.

Politickih funkcija u stranci razreseno je 11 funkcionera stranke, na celu sa Slobodanom Vuksanovicem i Borisom Karajacicem. Doneta je, takodje, odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o raspustanju gradskih odbora PDS-a u Beogradu i Novom Sadu i Opstinskog odbora u Jagodini.

Prosirenoj sednici Glavnog odbora prisustvovalo je 74 od 127 clanova sa pravom glasa, uglavnom Perisiceve pristalice. Clan Predsednistva PDS-a Boris Karajicic, koji podrzava frakciju Slobodana Vuksanovica, u obracanju prisutnima je rekao "Nemojte mi reci da ste preko noci postali ljudi koji vole Zorana Djindjica. Ja sam pre pola godine ovde govorio sta ne valja u Vladi, i o Baticu i o Mihajlovicu i o mnogim pojavama i dobijao sam aplauze, a sta je sad? A vama kazem otvoreno Perisicu - imate ovde ljude - vecinu koji su dosli da bi se vama dodvarali, isto kao sto su dolazili na kongrese SPS-a da bi se dodvoravali Milosevicu zbog funkcija i privilegija".

Sa druge strane, Momcilo Perisic rekao je da su clanovi stranke koji su trazili njegovu smenu politicki profiteri: "Te profitere predvodi onaj koga sam primio u pokret rizikujuci svadju sa svim celnicima DOS-a.

Poverio sam Vuksanovicu da rukovodi PDS-om sa punim poverenjm. Autokrata i nedemokrata sam postao kad sam se isprecio Vuksanovicu i potkupljenoj grupi oko njega da pokret prodaju zbog statusa u nekoj od krupnijih politickih stranaka".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.