SMENITI MILOVE AMBASADORE KOJI SU PODRŽALI PALJENJE SPC: Poslanik Demokratskog fronta poslao jasnu poruku novoj vladi

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 17:22

"SMENITI MILOVE AMBASADORE KOJI SU PODRŽALI PALJENJE SPC": Poslanik Demokratskog fronta poslao jasnu poruku novoj vladi

Poslanik Demokratskog fronta (DF), članice vladajuće koalicije, i član Predsedništva Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović zatražio je od ministra spljnih poslova Ðorđa Radulovića da odmah smeni DPS ambasadore koji su podržali poziv na paljenje hramova i vernika SPC.

- Pošto ministar spoljnih poslova pokazuje nesnalaženje i neodlučnost u procesu čišćenja diplomatske mreže od onih koji su pokazali da nisu diplomate nego vojnici DPS-a, pokušaćemo da mu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pomognemo da bude efikasniji - naveo je Vučurović u saopštenju.

On je kazao da će ministru pružiti dokaze i razloge da ambasadori odmah budu kažnjeni i udaljeni iz državne službe.

Podseća da je reč o ambasadorima Miodragu Vlahoviću, Željku Peroviću i Nebojši Kaluđeroviću, koji su platili novčanu kaznu svojoj koleginici iz MVP koja je javno pozivala da se u Crnoj Gori spaljuju hramovi SPC zajedno sa vernicima.

Podsetio je da je čak i tadašnji premijer Duško Marković, kazao da je odluka trojice crnogorskih ambasadora da plate kaznu od 600 evra suspendovanoj službenici MVP zbog govora mržnje, neprimerena, a Ombudsman je saopštio da potez ambasadora predstavlja "nedopustiv odnos prema deliktnom ponašanju".

- I umesto da budu odmah smenjeni, sa njima se danas nešto pregovara i dogovara - ističe Vučurović.

Vučurović je ministra Radulovića, za kojeg kaže da je tada bio funkcioner MVP-a i da je o ovom skandalu ćutao, upitao šta bi još trebalo da urade ova trojica ambasadora da bi bili smenjeni.

Trojica ambasador platila su 600 evra na ime kazne određene suspendovanoj službenici crnogorskog MVP-a Mirni Nikčević zbog govora mržnje na društvenim mrežama protiv SPC i vernika.

Vlahović je ambasador Crne Gore u Vatikanu, Perović u Beču, a Kaluđerović u Vašingtonu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.