Izvor: B92, 18.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLUZEN PARASTOS POGINULIM SRBIMA

Gracanica -- Episkop rasko-prizrenski Artemije sluzio je u subotu u Gracanici parastos Srbima poginulim za vreme NATO bombardovanja 1999.

godine i nakon dolaska Kfora na Kosovo. Parastos u centru Gracanice ispred spomenika srpskim ratnicima poceo je zvucima sirena za vazdusnu opasnost, a pored vladike Artemija sasluzivali su svestenici rasko-prizrenske eparhije. Obracajuci se okupljenima, vladika Artemije je rekao da su "sve ove zrtve pale" da bi Srbi ostali na Kosovu. "Ovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nasa zemlja i otadzbina i imamo pravo da ovde ostanemo uprkos svakodnevnim pritiscima", rekao je episkop rasko-prizrenski. Vise od 1.000 prisutnih pozdravilo je aplauzom podizanje jugoslovenske i srpske zastave na jarbol ispred sedista UNMIK-ove lokalne kancelarije. Pomen zrtvama zavrsen je mimohodom od centra Gracanice do pravoslavnog groblja gde je polozeno cvece na grobove stradalih Srba. Vojnici svedskog kontingenta Kfora i UNMIK policije blokirali su za saobracaj deo magistralnog puta Pristina-Gnjilane koji prolazi kroz Gracanicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.