Izvor: Blic, 31.Jan.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLUŽBENICI U ŠOKU Nisu mogli da veruju šta je umetnica pokušala da UNESE U AVION

Društvenim mrežama su se proširile fotografije neobičnog prizora na aerodromu Njuark u Nju Džersiju.

Jednoj putnici su zabranili ukrcavanje jer je stigla u društvu ogromnog pauna za kojeg je tvrdila da joj je "emocionalna podrška". Ponudila se čak i da kupi posebnu kartu za njega, ali službenici nisu imali milosti.

Avio kompanija "Junajted erlajns" zabranila je umetnici Ventiko iz Bruklina da uđe u avion s paunom Deksterom jer "zbog veličine i težine ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zadovoljava propise", piše BBC. Iz kompanije napominju da su na to upozorili putnicu i pre nego što je stigla na aerodrom.

Fotografije na društvenim mrežama je objavio program za putovanja "The Jet Set".

Na njima se vidi kako se ptica čvrsto uhvatila za rukohvat kolica na kojima je Ventiko gurala prtljag dok su ih drugi putnici gledali u šoku. Paun se zove Dekster, a vlasnica često prikazuje njegov život na društvenim mrežama.

Avio kompanije u nekim slučajevima dozvoljavaju putnicima s emocionalnim ili psihološkim problemima da sa sobom u avion povedu terapijske životinje. Ali, ta brojka s godinama raste, a službenici sumnjaju da ljudi iskorišćavaju takav način izlaženja u susret.

Pre tri i po godine putnica je izbačena iz aviona US Airways jer se njena svinja Hobi olakšala u avionu i napravila veliki nered pre nego što su poleteli.

Paun Dekster ima i svoj profil na društvenim mrežama, a osim što ga mazi i pazi kao kućnog ljubimca, često učestvuje u umetničkim projektima i čini se, nimalo se ne buni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.