SLUČAJ ŠEŠELJ PONOVO NA METI HAGA Vučić se sastao sa Bramercom - Srbija traži pravdu za ratne zločine

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2023, 11:52

"SLUČAJ ŠEŠELJ" PONOVO NA METI HAGA Vučić se sastao sa Bramercom - Srbija traži pravdu za ratne zločine

Važan sastanak predsednika Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Seržom Bramercom i tom prilikom istakao da je Srbija dosledna u nastojanjima da se ostvari pravda za ratne zločine i otkriju nestala lica tokom ratnih sukoba devedesetih godina.

Takođe je dodao da će Srbija nastaviti da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema saradnji sa Mehanizmom, uz akcenat na unapređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << regionalne pravosudne saradnje, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Tokom sastanka, Vučić i Bramerc razgovarali su o nastavku saradnje između Mehanizma i Srbije, regionalnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločina, kao i o pitanju pronalaženja nestalih osoba.

Kako je saopšteno, Bramerc je ukazao na predmet "Šešelj" i činjenicu da se ne poštuje sud, te je zatražio od Srbije da se po tom pitanju ponaša odgovorno, ali je i pozdravio ulogu Srbije po pitanju regionalnih napora u oblasti kažnjavanja ratnih zločina, ocenivši da je direktan angažman srpskih vlasti i Tužilaštva dao rezultate i rešio probleme, te da bi u tom smeru trebalo nastaviti.

Vučić je pozdravio kontinuirano angažovanje tužioca Bramerca i podršku koju pruža napretku Srbije ka nacionalnim ciljevima, navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.