SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Oženio devojčicu od 13 godina!

Izvor: Press, 04.Feb.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: "Oženio" devojčicu od 13 godina!

Tridesetčetvorogodišnji Z. P. iz sela Brekovo kod Arilja danima je živeo sa trinaestogodišnjom devojčicom iz svog mesta i nameravao je da se njome oženi.
Prema nezvaničnom informacijama, Z.P. i trinaestogodišnja devojčica su već neko vreme u tajnoj vezi, koju bi verovatno uspeli dugo da skrivaju da nisu odlučili da žive zajedno. Sredinom prošlog meseca devojčica je slagala roditelje da ide u posetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << drugu, nakon čega je otišla u kuću svog 20 godina starijeg dečka i praktično se nastanila kod njega. Planirali su zajednički život i brak jer su njihove simpatije bile obostrane. 
"Ko zna koliko dugo bi oni tako živeli i kako bi se ova priča završila, da posle nekoliko dana "mladoženjinom" ocu nije prekipelo i da nije prijavio sina i nesuđenu snahu lokalnoj policiji. Policijska patrola zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad odmah je došla u kuću Z.P. i odvela devojčicu roditeljima. Njemu sada sledi krivična prijava i verovatno robija, a njoj vaspitna mera", kaže sagovornik "Informera". 

PROČITAJTE JOŠ:
Ombudsman odbio zaštitu policije
Sve genetičke laboratorije u Srbiji će se zatvoriti!?
Mediji: Masovno iseljavanje sa Kosova ne prestaje
   
Porodica ove devojke je poprilično problematična i ta činjenica je dodatno pogoršavala stvari. Radi se o siromašnoj porodici sa petoro dece, u kojoj odnosi nisu sređeni, pa ne čudi što se devojčica otela kontroli i završila u domu znatno starijeg čoveka, komentarišu svedoci događaja. 
Direktorka Centar z asocijalni rad u Arilju Vukana Savović potvrdila je da su u ovom slučaju državne institucije postupile u skladu sa zakonom. 
"Mi smo u saradnji sa policijom uradili ono što je do nas, devojčica je vraćena kući roditeljima, koji su prihvatili saradnju sa nama. Sve podatke u vezi sa slučajem smo prosledili javnom tužiocu i u cilju dalje istrage nećemo davati više nikakve izjave. Najbitnije je da se sve vrati u normalu, jer je ovo vrlo osetljiva tema. Ovo je svakako veliki šok, posebno kada se desi u malom mestu, mada verujem da sličnih slučajeva ima i u većim", kaže Savovićeva. 
Povodom ovog slučaja oglasila se saopštenjem i policija, koja je brzo reagovala i o svemu obavestila lokalno tužilaštvo. 
"O događaju koji je telefonskim putem prijavljen dežurnoj službi Policijske stanice u Arilju obavešten je tužilac Višeg javnog tužilaštva u Užicu i Osnovnog javnog tužilaštva u Požegi, kao i socijalni radnik Centra z asocijalni rad u Arilju. O svim preduzetim merama i radnjama policijski službenici su dostavili izveštaj Osnovnom javnom tužilaštvu u Požegi", kaže se u saopštenju. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OŽENIĆU JE ČIM PORASTE: Bolesna poruka Zorana P. (34), koji je uhapšen zbog veze s devojčicom (13)

Izvor: Telegraf.rs, 05.Feb.2015, 11:49

Zoran P. (34) iz sela Brekovo kod Arilja, koji je svojom ljubavnom vezom sa trinaestogodišnjom devojčicom šokirao celu Srbiju, tvrdi da ni Centar za socijalni rad ni policija ne mogu sprečiti njihovu ljubav. Iako mu nije dozvoljeno da se venča sa 20 godina mlađom devojčicom, on je ubeđen da će...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.