SLOVENIJA UVODI DRASTIČNE MERE! Hitno obraćanje premijera: Ovo od utorka stupa na snagu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 00:10

SLOVENIJA UVODI DRASTIČNE MERE! Hitno obraćanje premijera: Ovo od utorka stupa na snagu

Premijer Slovenije Janez Janša saopštio je večeras da će u utorak biti uvedena zabrana kretanja između opština, koja će važiti na teritoriji čitave zemlje.

Zabrana, koja će biti na snazi tokom sedam danai, postepeno će biti ublažavana u onim regionima koji se budu najuspešnije borili s pandemijom korona virusa.

Janša je na Tviteru pozvao građane da svedu kontakte na minimum, kako bi restrikcije mogle da budu ukinute što je pre moguće.

Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je rekao da će slučajevi u kojima će građani moći da napuste svoje opštine biti poput onih u martu, kada je na snazi bila slična mera.

Očekuje se da će izuzeci biti slični onima koji se odnose na zabranu kretanja između regiona koja je već na snazi, kao što su putovanje radi odlaska na posao, radi bavljenja poljoprivredom, odlaska kod lekara ili u apoteke, brige o bliskom srodniku.

Janša je ponovio raniju izjavu ministra zdravlja Tomaža Gantara da će više od 700 kreveta uskoro biti spremno za lečenje pacijenata obolelih od kovid-19, kao i da su toku razgovori o pripremi dodatnih 300 mesta.

U Sloveniji je danas zabeleženo 1.675 novih slučajeva zaraze korona virusom, čime je ukupan broj potvrđenih slučajeva uvećan na 14.288. Od posledica kovid-19 u ovoj zemlji je do sada preminuo 241 pacijent, od kojih šest u poslednja 24 sata.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Slovenija iznenada uvela meru koja im je bila poslednja opcija

Izvor: B92, 26.Okt.2020

Ljubljana -- Zbog velikog rasta infekcija koronavirusom Slovenija zaoštrava već postojeće mere, pa će od utorka stupiti na snagu zabrana kretanja izvan opština prebivališta...To je u nedelju uveče najavio predsednik slovenačke vlade Janez Janša...Ograničenje kretanja na opštine najpre će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.