SLOVENIJA U KANDŽAMA KORONE! 794 novih slučajeva, na intenzivnoj nezi 56 pacijenata

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 12:13

SLOVENIJA U KANDŽAMA KORONE! 794 novih slučajeva, na intenzivnoj nezi 56 pacijenata

U Sloveniji je od početka pandemije obolelo 14.777 osoba

U Sloveniji je od 4.326 osoba testiranih na korona virus pozitivno bilo 794 slučajeva, odnosno 18,4 odsto testiranih, objavio je danas Institut za javno zdravlje.

U istom periodu preminule su dve osobe. Trenutno, na bolničkom lečenju je 313 pacijenata, od kojih je 56 na intenzivnoj nezi.

Kako se navodi, povećan je broj zaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u domu za stare "Karintijan" u Črneči, gde je virus otkriven kod 11 štićenika i dvoje zaposlenih.

U tom domu se nalazi 256 štoćenika i 151 zaposlenih, a od tog broja ukupno je zaraženo 12 štićenika i šest zaposlenih.

U Sloveniji je od početka pandemije od kovida-19 obolelo 14.777 osoba, a preminulo je 192.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U niškoj kovid ambulanti sve više pozitivnih na koronu, primetno i pogoršanje kliničke slike pacijenata

Izvor: JužneVesti.com, 20.Okt.2020

Povećanje broja osoba pozitivnih na virus korona primetno je i u Nišu, a doktor Milan Nikolić koji radi u trenutno jedinoj kovid ambulanti u Duvaništu kaže da je to bilo očekivano u ovim hladnijim danima. I klinička slika pacijenata, koja je tokom leta uglavnom bila blaga, sada se blago pogoršava,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.