SLOVENIJA PREŠLA IZ CRVENE U NARANDŽASTU FAZU: Broj preminulih jednocifren ali još su puna odeljenja intezivne nege

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2021, 15:16

SLOVENIJA PREŠLA IZ CRVENE U NARANDŽASTU FAZU: Broj preminulih jednocifren ali još su puna odeljenja intezivne nege

U poslednja 24 sata u Sloveniji zabeležno 766 pozitivnih na koronu, preminulo šest osoba

U Sloveniji je u zadnja 24 sata od posledica covida-19 umrlo šest pacijenata te je, uz smanjen opseg testiranja, potvrđeno 766 novih zaraza koronavirusom, a svi epidemiološki podaci se poboljšavaju, osim stanja u bolnicama, objavila je slovenačka vlada.

S 3752 testa potvrđeno je 766 infekcija ili 20.4 posto među testiranima, što je manje po udelu i broju slučajeva u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na prijašnjih nekoliko dana, dok se prosečan broj novih dnevnih zaraza smanjio s jučerašnjih 871 na 801.

Cela Slovenija sada je prema vladinom "semaforu" u tzv. narandžastoj fazi, ali među različitim delovima zemlje je dosta razlika, pa će se ubuduće kalibriranje zaštitnih mera opet određivati na regionalnoj osnovi, objavila je vlada.

Najviše incidencije zaraze i dalje su na severu i zapadu zemlje te u centralnim regijama, a najbolje situacije su na istoku i jugoistoku Slovenije.

Iz bolnica je juče otpušteno 66 covid-pacijenata, ali je njihov broj i dalje kritično visok, pa ih je na lečenju 629, od čega 151 na odeljenjima intezivne nege.

Iako je vlada na osnovu odluke Ustavnog suda odlučila da se tek od ponedeljka ponovo dozvole okupljanja do stotine sudionika, uz uvažavanje svih protivepidemijskih mera, u Ljubljani se sinoć pred parlamentom opet okupilo više stotina protestanata protiv vladinih mera, što je deo tzv. biciklističkih demonstracija protiv vlade koji su počeli još u proleće prošle godine.

Sudionici protesta su, međutim, u izjavama za medije tvrdili da ne krše mere te da nije reč o nedozvoljenom okupljanju, nego i u vreme epidemije zakonom dopuštenoj "individualnoj protestnoj rekreaciji" tokom koje su nosili maske i držali propisan fizički razmak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.