SLOVENIJA POSLALA DODATNE SNAGE NA GRANICU SA HRVATSKOM: Pojačan priliv migranata balkanskom rutom

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 21:35

SLOVENIJA POSLALA DODATNE SNAGE NA GRANICU SA HRVATSKOM: Pojačan priliv migranata balkanskom rutom

Ova akcija će trajati do petka.

Slovenija je na granici s Hrvatskom rasporedila dodatnih više od hiljadu policajaca zbog povećanog priliva migranata tzv. balkanskom rutom.

U poslednje dve nedelje primećuje se povećani broj ilegalnih migranata na balkanskoj ruti, rekao je novinarima zamenik glavnog direktora policije Jože Senica.

Policija će pojačati nadzor na delovima granice u nadležnosti policijskih uprava Ljubljana, Novo mesto i Koper, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su i inače najizloženije ilegalnim prelascima.

U akciji, koja će trajati do petka, policija će koristiti sva raspoloživa tehnička sredstva i kao dosad pomagaće joj pripadnici vojske, rekao je Senica.

Govoreći o ilegalnim migracijama, premijer Janez Janša je u ponedjeljak uveče najavio da će njegova vlada uvesti strožu politiku prema ilegalnim migrantima nakon odluke Evropskog suda da ne postoji kolektivno pravo na azil.

Time je doveo u pitanje odluku bivše vlade o pristupanju Slovenije tzv. Marakeškom sporazumu.

- Neke su stvari puno lakše nakon što je Evropski sud za ljudska prava doneo različito tumačenje prava na azil od naših slovenačkih sudova - kazao je Janša.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.