SLOBODA GOVORA NA AMERIČKI NAČIN: Zaharova ŽESTOKO isprozivala SAD Šta se dešava a oni ćute i snimaju telefonima! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 20:14

"SLOBODA GOVORA" NA AMERIČKI NAČIN: Zaharova ŽESTOKO isprozivala SAD "Šta se dešava a oni ćute i snimaju telefonima!" (VIDEO)

Ističu da se na to gleda kao na "novu normalnost"

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova podelila je snimak grupe neonacista "Blad trajb" (Blood Tribe) koji su juče marširali u Nešvilu, u Tenesiju.

Njihov marš je, cinično je prokomentarisala, primer kako se u Americi poštuju "sloboda govora i okupljanja".

Svake godine na redovnom zasedanju Generalne skupštine UN, Sjedinjene Američke Države glasaju protiv rezolucije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o borbi protiv veličanja nacizma, neonacizma i drugih praksi koje doprinose eskalaciji savremenih oblika rasizma, rasne diskriminacije i ksenofobije, podsetila je Zaharova.

Kao razlog za to navode "kršenje slobode govora i okupljanja", naglasila je.

Video možete pogledati ovde.

Na leđima pripadnika ove neonacističe grupe je napisano 2218 - "očigledna šifra neonacističkog pokliča 'Vratite Adolfa Hitlera' (Bring back Adolf Hitler)", ukazala je Zaharova na Telegramu.

- Naravno, svi će ćutati. I Bela kuća, i brojne organizacije. Izrael će takođe ćutati. Ovde se navodno radi o nečem drugom, a ne o nacizmu i rasizmu - ocenila je.

Zapad na ovu grupu gleda kao na slobodne ljude u slobodnoj zemlji koji slobodno šetaju ulicama grada, navela je.

- Na kraju krajeva, sve se to "može objasniti" sa stanovišta "nove normalnosti" u kojoj fašistički pozdrav, prema odluci italijanskog Vrhovnog suda, više nije zločin. Postao je "rimski pozdrav". Takođe, svastika, jedan od glavnih spoljašnjih atributa Trećeg rajha, pretvorila se u "drevni simbol dobra" - ukazala je Zaharova.

Sloboda "na američki način" dala je slobodu svemu što je čovečanstvu bilo tabu, skriveno kao zli duh u lampi i na izgled zauvek odbačeno.

- Otpor tom zlu, u skladu sa američkom slobodom, kažnjiv je jer je zapravo krši - Zaharova.

Niko nije zvao policiju, sloboda, svako radi šta hoće, primetila je Zaharova i naglasila da je ta sloboda, međutim, rezervisana samo za "sile zla" - za neonacizam, rodne eksperimente nad decom, legalizaciju droge, satanizam i slično.

- I ljudi ćute. Oni to vide kao zabavu, samo snimaju telefonima kao da gledaju Noć veštica, gej paradu ponosa ili godišnju paradu na Dan zahvalnosti koju organizuje "Mejsi" na Menhetnu - pojasnila je.

Samo jedan "drznik" se usudio da traži nacistima da pokažu svoje lice i da treba da se stide svojih dedova, primetila je.

- Naivno. Oni su svesni kome se ruše spomenici, a kome se aplaudira u kanadskom parlamentu. Zato i veličaju "dede" Kristije Frilend ili Analene Berbok. Uostalom, upravo to rade svi šefovi NATO-a na čelu sa SAD - zaključila je Zaharova.

Zamenica premijera Kanade Kristija Frilend, odana i dugogodišnja članica Kanadskog ukrajinskog kongresa, je unuka nacističkog zločinca Mihaila Homjaka. Takođe, deda nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok bio je oficir Vermahta i vatreni pristalica nacizma, objavio je nedavno nemački "Bild".

Izvor: Srbija Danas/24sedam/LJ.S./Prenela. T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.