ŠLIHTANJE VAN GRANICA MOZGA Kurti optužio ruske saveznike za podrivanje dijaloga lažne države i Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2023, 12:46

ŠLIHTANJE VAN GRANICA MOZGA Kurti optužio ruske saveznike za podrivanje dijaloga lažne države i Srbije

Ovo još nismo videli do sada.

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti optužio je "saveznike Rusije" da dezinformacijama i drugim zlonamernim ponašanjem u sajber oblasti utiču na proces normalizacije odnosa Kosova i Srbije, piše Koha.

Tokom Samita "Partnerstvo otvorene vlade" u Talinu, u Estoniji, Kurti je rekao da se ove akcije na Kosovu intenziviraju.

- Na Kosovu su vidljivi i intenzivirani napori saveznika Rusije da iskrive istinu, prošlost i sadašnjost. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << U osetljivom vremenu, kada je naša zemlja posvećena procesu kojim posreduju Evropska unija i Sjedinjene Američke Države za normalizaciju odnosa sa našim severnim susedom Srbijom, ali i za potpuno uključivanje manjina u demokratske procese države, bez uticaja iz inostranstva, ove sajber pretnje, kao što su dezinformacije, sajber maltretiranje i drugi oblici su posebno definišući - rekao je Kurti.

Koha navodi da su vlasti na Kosovu i u prošlosti optuživale Rusiju da "gura svog saveznika Srbiju da podstakne tenzije na Kosovu, odnosno na severu gde živi srpska većina".

Međutim, Kremlj je ove tvrdnje odbacio.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.