SLAVLJE U IZRAELU: Portparol IDF-a saopštio radosnu vest naciji iz Pojasa Gaze!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023, 23:12

SLAVLJE U IZRAELU: Portparol IDF-a saopštio radosnu vest naciji iz Pojasa Gaze!

Veliki uspeh izraelskih snaga

Sve veći broj Hamasovih operativaca predaje se u Gazi, saopštio je portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), kontraadmiral Danijel Hagari. 

- Naše trupe istovremeno deluju u srcu Hamasovih "centara gravitacije" na jugu i severu Gaze, u Džabaliji, Šedžaji i u oblasti Kan Junis - rekao je Hagari, prenosi Tajms of Izrael.

On je dodao da je u žestokim borbama mnogo pripadnika Hamasa koji se kriju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pod zemljom, izgubilo život, ali i da se mnogi predaju i priključuju izraelskoj strani. Prema Hagarijevim rečima, u poslednjih 48 sati IDF je u pojasu Gaze uhapsio više od 200 osumnjičenih.

- Desetine njih predate su na ispitivanje Jedinici 504 Vojnoobaveštajne uprave i Šin Betu u Izraelu, među kojima su i komandanti Hamasa i operativci Nukbe - rekao je Hagari.

Prema rečima izraelskih zvaničnika, Palestinci su se tokom jučerašnjeg dana predali IDF u oblasti Džabalija na severu Gaze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.