SLAVLJE NA GRANICI: Iranski Azeri pozdravljaju dolazak svojih, Jermeni beže, pola Karabaha pod kontrolom Bakua! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 20:36

SLAVLJE NA GRANICI: Iranski Azeri pozdravljaju dolazak svojih, Jermeni beže, pola Karabaha pod kontrolom Bakua! (FOTO/VIDEO)

Nijedna strana ne poštuje primirje, Azerbejdžan nastavlja operacije

Azerbejdžanska vojska je podigla zastavu u gradu Fuzuli u Nagorno Karabahu. Mesto je potpuno pusto, a azerbejdžanski vojnici nastavljaju napredovanje prema zapadnim delovima Karabaha.

Portparol jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan je prethodno izjavila da su azerbejdžanske snage prekršile novi humanitarni prekid vatre.  U 7:20 sati nakon aktivne artiljerijske vatre, neprijatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je započeo napad u smeru Kudaferina kako bi zauzeo nove povoljne strateške položaje.

Azerbaijanis of Iran cheering for Republic of Azerbaijan near Khodaafarin bridge, on the other side of Araxes. Soldiers on northside are unknown - could be either Azerbaijani or Armenian. pic.twitter.com/XxI2TrYhXG

— Cavid ⛧ (@cavidaga) October 17, 2020

Another video from Khodaafarinhttps://t.co/Dh75dB3lPp

— Cavid ⛧ (@cavidaga) October 17, 2020

Şanlı Azərbaycan bayğrı artıq tarixi Xudafərin Körpüsündə dalğalanmaqdadır.

Yaşasın şanlı ordumuz#Azerbaijan pic.twitter.com/fw3ciQNZPk

— Babek Chalabi 🇺🇸🇦🇿 (@ChalabiBabek) October 18, 2020

U napadu ima žrtava i ranjenih na obe strane. Snimljeno je napredovanje Azera u velikim grupama. Mnogi već sada strahuju da su Jermeni već predali celu južnu visoravan u Karabahu. Ukoliko je to tačno, Azeri su ostvarili novu stratešku prednost i kontrolu nad ključnim prelazima.  Neposredno pored reke Araz, primećena je grupa od 8 jermenskih vojnika kako se povlači.

Neposredno na granici sa Iranom mogu se videti iranski graničari koji se voze pikapom. Posmatrači iz Irana kažu da se borbe dešavaju i u zoni Zengilan nadomak granice. Međutim, zvanični i poluzvanični izvori u Azerbejdžanu o ovome ćute.

Azerbejdžanske snage su zauzele strateški most na granici sa Iranom, a na snimku se mogu videti iranski Azeri kako navijaju, proslavljaju i skandiraju azerbejdžanskim snagama blizu mosta Kodafarin, na drugoj strani reke Arakes.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.