SLAVLJE NA CRVENOM TRGU: Putin ZAPEVAO sa protivkandidatima i okupljenim građanima! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2024, 22:11

SLAVLJE NA CRVENOM TRGU: Putin ZAPEVAO sa protivkandidatima i okupljenim građanima! (VIDEO)

Obeležena godišnjica aneksije Krima
Dan nakon što je osigurao novi šestogodišnji mandat, ruski predsednik Vladimir Putin se nakratko pojavio na koncertu na otvorenom na Crvenom trgu kojim je obeležena 10. godišnjica ruske aneksije Krima od Ukrajine.
Aneksija crnomorskog poluostrva bila je preteča zauzimanja četiri druge ukrajinske regije. Rusija je Krim anektirala u martu 2014, posle intervencije njenih posebnih snaga. U septembru 2022. proglasila je aneksiju još četiri regije - Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja.
Uz Putina, na proslavi su bila i trojica njegovih izbornih protivkandidata koji su zajedno s okupljenima pevali rusku nacionalnu himnu. Putin je kazao da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PUTIN ORGANIZOVAO DVOSTRUKO SLAVLJE Veliki broj okupljenih građana na Crvenom trgu u Moskvi, sa njim i protivkandidati: "Pre deset godina..." (FOTO/VIDEO)

Izvor: Blic, 18.Mar.2024

Ruski predsednik Vladimir Putin velikim mitingom i koncertom na Crvenom trgu u Moskvi proslavlja reizbor za predsednika i 10. godišnjica aneksije Krima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.