SKUPŠTINA OPŠTINE VELIKE PLANE JE DANAS DONELA OVU ODLUKU : Roditeljski dodatak sa 21 povećan na 50 hiljada dinara

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2022, 14:07

SKUPŠTINA OPŠTINE VELIKE PLANE JE DANAS DONELA OVU ODLUKU : Roditeljski dodatak sa 21 povećan na 50 hiljada dinara

Skupština opštine Velika Plana na danas održanoj 14. redovnoj sednici donela je odluku o povećanju roditeljskog dodatka.

Za svako rođeno dete Opština će od danas isplaćivati jednokratnu novčanu pomoć od 50.000 dinara, umesto 21.000 dinara, koliko je ona bila do sada.

Ovo je samo jedna od mera koje su u ovoj lokalnoj samoupravi donete u cilju pružanja pomoći roditeljima i mladima.

Svi učenici srednjih i osnovnih škola na teritoriji Velike Plane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su prošlu školsku godinu završili sa odličnim uspehom od Opštine će biti nagrađeni sa po 10.000 dinara. Istim iznosom biće nagrađeni i svi učenici koji sa odličnim uspehom završe ovu školsku godinu.

-U toku je konkurs za dodeljivanje opštinskih studentskih stipendija. Od ove godine imovinski cenzus više nije jedan od uslova, pa pravo na stipendiju mogu ostvariti i studenti čiji roditelji imaju visoka mesečna primanja - kaže odbornik Nevena Bojković.

Na danas održanoj sednici Skupština opštine je usvojila i odluku o finansijskoj podršci građanima za projekte uštede energije u iznosu od 10 miliona dinara.

-Finansiraće se zamena stolarije, postavljanje izolacije i prelazak sa čvrstog goriva na grejanje na gas i pelet a sve u cilju uštede energije i smanjenja zagađenja vazduha. Donošenjem ove odluke Opština je stekla pravo da za isti iznos sredstava konkuriše i kod Ministarstva energetike – kaže Goran Tasić, načelnik opštinske uprave u Velikoj Plani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.