SKUPLJAO SAM HRABROST DA KAŽEM RODITELJIMA DA DETETA VIŠE NEMA Direktor škole otkrio detalje paklene ekskurzije u kojoj je poginuo učenik

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2023, 07:11

"SKUPLJAO SAM HRABROST DA KAŽEM RODITELJIMA DA DETETA VIŠE NEMA" Direktor škole otkrio detalje paklene ekskurzije u kojoj je poginuo učenik

Direktor je preminulog mladića opisao je kao "pravog sportistu"

Bele ruže, na desetine sveća i sablasna tišina obeležili su ponedeljak u srednjoj školi Mate Balota u Poreču, čiji je 17-godišnji učenik tragično preminuo na maturskoj ekskurziji u Pragu.

Za osoblje škole, učenike i njihove roditelje biće dostupan tim za krizne intervencije kako bi im pomogli da se nose sa burnim osećanjima, rekao je direktor škole Krešimir Bronić.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je opisao kako je izgledao današnji dan u školi, navodeći da su svi bili potreseni i šokirani.

- Prva dva školska časa razredni starešina, pedagog, psiholog i ja, svoj deci smo izrazili saučešće zbog gubitka prjatelja. Nastava se u ponedeljak odvijala koliko je bilo uopšte moguće u toj tragičnoj situaciji. Otvoreno smo učenicima rekli da imaju punu podršku s naše strane. Ali je teško, preteško - rekao je on za 24sata.

Preminulog mladića opisao je kao "pravog sportistu".

- Ne znam da li je učenik ranije izvodio taj "salto trik", ali tu noć ga je očito izveo na pogrešnom mestu. I život je nestao- rekao je on.

U tragičnoj noći u kojoj se dogodila nesreća, kaže, kada je čuo što se dogodilo, skupljao snagu.

- Trebalo mi je hrabrosti da nazovem roditelje u 3 ujutro i izustiti reči saučešća jer njihovog deteta više nema. Strašno se svi osećamo - zaključio je.

Podsetimo, 17-godišnjak je poginuo nakon što je pao s velike visine. Njegova smrt bila je nesrećan slučaj. Preskočio je ogradu na balkonu kada je hteo da izvede salto, a onda jek od skoka pao kroz otvoreni prozor, rekla je ambasadorka Hrvatske u Češkoj  Ljiljana Pancirov za HRT.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.