SKRIVENE PLAŽE U CRNOJ GORI KOJE MEŠTANI KRIJU SAMO ZA SEBE: Za njih sigurno niste znali

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021, 08:36

SKRIVENE PLAŽE U CRNOJ GORI KOJE MEŠTANI KRIJU SAMO ZA SEBE: Za njih sigurno niste znali

Crnogorske plaže za koje niste znali

Crnogorsko primorje svi dobro znamo. Bili smo, prošli, videli.

Ali kada ga posetite, a imate dobre domaćine koji su spremni da vam pokažu mesta za koja ste samo načuli, onda odmor postaje prava avantura.

Jer gde su najlepše plaže i najbolja hrana? Pa tamo gde se meštani kupaju i jedu.

Ulcinj

Pogled ka maslinjacima koji vekovim stoje na obroncima planine koje kriju uvalu Valdanos možda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je najbolji način da započnete svoju ulcinjsku avanturu. Valdanos je nekada bio vojno odmarališe, pogled sa stena ka bistroj vodi je pravi odmor za oči.

Ove godine turisti hrle ka Ulcinju. Grad u kome se smešteni neki od najboljih restorana na primorju, grad koji ima savršene plažne barove i lud noćni provod.

Ako baš niste raspoloženi za žurke, a fali vam malo avanture krenite put Ade Bojane. Tu, tik uz nju smeštena je jedna od najboljih plaža u Crnoj Gori, ako pitate ljude koji voze kajt. Dolcinijum kajt surf klub je savršeno mesto ako volite dobru muziku, udobne ležaljke, savršen dan na pesku i pogled ka stotinama kajtova koji se vijore po nebu.

Ako želite još opušteniji provod, lagano krenite put Ade Bojane, koja je tu na kilometar, dva. Tamo vas čekaju beskonačne peščane plaže, kućice na Bojani, restorani sa savršenom svežom ribom, kafići na plaži u kojima je noću provod bolji nego u bilo kom klubu.

Samo da znate, noći su na Bojani jako hladne, što je po tropskim vrućinama čist bonus.

Bar

Ako je vaša destinacija Bar, koji oko samog grada ima savršene uvale, nikako ne propustite da uveče prošetate kroz stari deo grada koji se nalazi visoko na brdu.

Grad smešten pod Rumijom, uskih uličica i nepravilnih trgova idealno je mesto ako želite da osetite dašak istorije, probate neke od najboljih specijaliteta koje vam Crna Gora nudi i posetite zanatke radnjice koje se kriju na svakom ćošku.

Budva kao takva

Kada kažem provod mislim Budva, je stereotip. Da, provoda ima, ali to nije sve. Magične uvale oko ovog grade, do kojih većinom stižete čamcima ili brodićima su sve što možete da poželite ako volite kristalno čistu vodu i prirodne plaže.

A mesto za čamce je kraj starog dela grada tako da ne morate mnogo da lutate. Jedna od njih je plaža Malaja, koja se nalazi kraj Jaza. Do nje možete čamcem iz Budve ili peške preko Jaza. Restorančić, par ležaljki i more i stene, za mnoge čarobna kombinacija reči koja opisuje uživanje.

Ako ste u Budvi, obavezno posetite i Havaje, na ostrvu Sveti Nikola. Snimak sa plaže Pod murvom će vam reći više od reči.

O Boki, Luštici i Tivtu, više nekom drugom prilikom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.