SKORO SVI KAPACITETI POPUNJENI: Ove reči dr Stevanovića najbolje oslikavaju koliko je STRAŠNA situacija u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 16:00

SKORO SVI KAPACITETI POPUNJENI: Ove reči dr Stevanovića najbolje oslikavaju koliko je STRAŠNA situacija u Beogradu

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je danas da su bolnički kapaciteti u Beogradu za prijem kovid pacijenata gotovo popunjeni, kao i kovid bolnica u Pančevu, koja je, takođe, otvorena za prijem pacijenata iz Beograda.

Nakon sednice Kriznog štaba, Stevanović je rekao da se pacijenti iz Beograda upućuju u bolnice u Požarevcu i Smederevu, ali koje, ističe, polako postaju pune.

Zbog toga je apelovao na građane Srbije da se pridržavaju epidemioloških >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mera, nose maske, drže distancu i smanje kontakte, kako bi bilo dovoljno prostora za lečenje svih pacijenata.

Ističe da samo Infektivna klinika, kao jedno od četiri trijažna mesta u gradu, izvrši za 24 časa oko 350 pregleda, te naglasio da trećina pacijenata koja se pregleda zahteva bolničko lečenje zbog teške kliničke slike.

- Trećina bolesnika zbog teške kliničke slike mora odmah u bolnicu i najveći broj njih zahteva kiseonik, što je nemoguće sprovesti u ambulantnim uslovima ili u nekim privremenim bolnicama. To je razlog zašto su nam bolnički kapaciteti maksimalno rastegnuti - rekao je Stevanović i dodao da se u bolnicama ubacuju i pomoćni kreveti.

Ukazao je i da se jedan deo od dve trećine pacijenata, koja bude puštena kući posle pregleda u trijažnoj ambulanti, ponovo se vraća u bolnicu, zbog pogoršanja stanja.

- Bez pridržavanja mera, za neke nećemo imati mesta ili ćemo morati da ih transportujemo na desetine kilometara od Beograda kako bi bili zbrinuti - naglasio je Stevanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKORO SVI KAPACITETI U BEOGRADU POPUNjENI: Stevanović - Ako se zarazite, idete u Požarevac ili Smederevo

Izvor: Večernje novosti, 09.Jul.2020

Nakon sednice Kriznog štaba, Stevanović je rekao da se pacijenti iz Beograda upućuju u bolnice u Požarevcu i Smederevu, ali koje, ističe, polako postaju pune Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je danas da su bolnički kapaciteti u Beogradu za prijem kovid...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.