ŠKOLE DA PRIPREME ĐAKE ZA MOGUĆI RAT: Uznemirujuća izjava iz ministarstva prosvete, Ne razumem otpor takvoj praksi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Mar.2024, 21:19

"ŠKOLE DA PRIPREME ĐAKE ZA MOGUĆI RAT": Uznemirujuća izjava iz ministarstva prosvete, "Ne razumem otpor takvoj praksi" (FOTO)

"Nedostaje razvoj opuštenog odnosa između učenika i oružanih snaga"
- Civilna odbrana je izuzetno važna, ona pripada i školama. Učenici moraju biti pripremljeni da se suoče sa svim vrstama potencijalnih kriza i katastrofa — uključujući i rat - izjavila je nemačka ministarka obrazovanja, Betina Štark-Vacinger.
Članica slobodnih demokrata (FDP), usmerenih na poslovanje, naglasila je važnost civilne odbrane u intervjuu za lokalni list "Funke Media Group". Štark-Vacinger je rekla da škole treba da se bave civilnom zaštitom i naglasila da cilj mora biti "jačanje naše otpornosti".
- Društvo u celini mora biti dobro pripremljeno za krize – od pandemija, prirodnih katastrofa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.