SKLONILI SE OD MOĆNOG URAGANA U HOTEL, A ONDA JE NASTALA KATASTROFA: Odjednom se čuo VRISAK (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2018, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKLONILI SE OD MOĆNOG URAGANA U HOTEL, A ONDA JE NASTALA KATASTROFA: Odjednom se čuo VRISAK (VIDEO)

Mnogi su potražili sklonište u hotelu "Kantri in"

Uragan Majkl rušio je sve pred sobom na Floridi, posebno u Panama Sitiju. . Međutim, ubrzo je krov počeo da se ruši, deo po deo.

Delovi su padali na automobile i kamione na parkingu, a voda je počela da nadire u predvorje. U jednom trenutku osetio se jak miris gasa i vrisak. Krov je tokom rušenja oštetio gasnu liniju.

Puna dva sata niko nije mogao da izađe napolje da isključi gas, niti su spasioci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogli da uđu u hotel, jer su napolj u duvali vetrovi jačine više od 200 kilometara na sat, a kiša je tako jako padala da se praktično ništa nije videlo.

Pušenje je bilo zabranjeno, a gosti hotela i lokalno stanovništvo koje je u njemu potražilo sklonište, molili su se da slučajna varnica ne raznese hotel u vazduh.

Među onima koji su u hotelu potražili spas bio je i Džejkob Merit, koji je već jednom preživeo uragan i to razornu Katrinu 2005. godine.

- Nisam siguran da moja kuća i dalje postoji. Bila je odmah pored plaže u zalivu - kaže on.

Upravo Merit i još jedan muškarac iz hotela otišli su da isključe gas kada se vetar konačno smirio i uragan produžio dalje.

- Izgledalo je kao da je pala bomba u svakoj ulici u Panama Sitiju - izjavio je Nil Dan, lokalni zvaničnik na Floridi.

Ramon Zavala, takođe jedan od onih koji su sklonište potražili u hotelu kaže da je bila dobra odluka da se od uragana skloni baš tu, uprkos drami koju su doživeli.

- Bila je dobra odluka da dođemo u hotel. Krov je odleteo i curi voda, ali svi smo bezbedni - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.