SKANDALOZNO – Tužilac odbacio krivičnu prijavu za pjevanje “BOŽIĆ JE, PUCAJ U DŽAMIJE” u Priboju

Izvor: SandzakPress.net, 30.Maj.2023, 14:07

SKANDALOZNO – Tužilac odbacio krivičnu prijavu za pjevanje “BOŽIĆ JE, PUCAJ U DŽAMIJE” u Priboju

Na sam dan dženaze ubijenom pribojcu Ervinu Ćelahmetoviću od strane policijskog službenika Igora Avramovića, 23.05.2023. godine, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Užicu Veljko Lazić, donio je rješenje kojim se odbacuje krivična prijava protiv Nikole Damjanovića i ostalih za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje a zbog pjevanja fašističkih stihova “Božić je, pucaj u džamije” na ulicama Priboja, 7. januara 2022. godine. Kako se navodi u rješenju razlozi za odbacivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << krivične prijave su to što niko od prisutnih svjedoka nije čuo da neko pjeva “Božić je, pucaj u džamije”, te da u izvještaju koji je podnio Nacionalni centra za kriminalističku forenziku, a koji je vještačio video zapis, stoji da jedna od osoba sa snimka otvara usta u jednom vremenskom intervalu, ali da se ne može utvrditi da li izgovara riječi “Božić je pucaj u džamije”. Tužilaštvo dalje nalazi, da postoji mogućnost da je da je snimak u pogledu zvuka montiran, odnosno falisifikovan u smislu da se zvučno umjetno riječi koje u realnom događaju i pjevanju nisu izgovorene, ne tretirajući u potpunosti prethodni dokaz da se i na izvornom snimku sa telefona svjedoka Mojićevića, koji je slat na vještačenje, čuje autentično pjevanje “Pucaj u džamije”. Obzirom da su, kako saznaje Agencija SANA, dijelovi iskaza svjedoka u rješenju navedeni suprotno realnim iskazima pred tužilaštvom, te da nisu izvedeni svi dokazi, sa više instanci najavljuje se preduzimanje pravnih aktivnosti kako bi se ovakva skandalozna odluka osporila. Rješenje objavljujemo u cjelosti. Povezana vijest na linku :https://sandzakpress.net/bozic-je-pucaju-dzamije-u-priboju-nastavljeni-izlivi-fasizma-video/ Izvor: SANA The post SKANDALOZNO – Tužilac odbacio krivičnu prijavu za pjevanje “BOŽIĆ JE, PUCAJ U DŽAMIJE” u Priboju appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Zukorlić: Sigurnost Bošnjaka ugrožena dok su na slobodi policajci iz Priboja koji pozivaju na genocid

Izvor: SandzakPress.net, 30.Maj.2023

O presudi Višeg tužilaštva u Užicu i o tome šta se desilo u slučaju 12 policajaca u Priboju koji su na slavlju pozivali na nove genocide nad Bošnjacima pitao je narodni poslanik Usame Zukorlić u Skupštini Srbije. Odbačena je krivična prijava protiv muškarca koji je na Božić pozivao na pucanje...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.