SKANDALOZNO! Isplivala slika HRVATSKOG ministra policije sa huliganom koji je BRUTALNO PRETUKAO PENZIONERA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2020, 16:43

SKANDALOZNO! Isplivala slika HRVATSKOG ministra policije sa huliganom koji je BRUTALNO PRETUKAO PENZIONERA (VIDEO)

Matej Bjekić je kao drugookrivljeni napadač na Valea, u oktobru 2019. osuđen na godinu dana zatvora

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović fotografisao s osuđenim napadačem na penzionera iz Pule.

- Nisam znao da je to on. Fotografija je nastala kad sam bio kao izaslanik predsednika vlade na svečanosti Dana Sisačko-moslavačke županije. Bilo je druženje s građanima, ljudi su mi prilazili, fotografisali se sa mnom. Bilo ih je dosta tako da nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << znao ko je mladić - rekao je ministar Božinović.

- Da sam znao, verovatno bih porazgovarao s njim o tome što je bilo. Da mi se predstavio, sigurno bih porazgovarao o tome šta je napravio i kako se zapravo treba ponašati s obzirom na to da za tako mlade osobe naravno da ima šanse, ako izvuku prave lekcije iz svojih nepromišljenih postupaka - rekao nam je ministar Božinović.

S obzirom na to da se, kaže, radi o mladoj osobi, istakao je kako se on zalaže za načelo druge prilike.

- U ovih nekoliko godina koliko smo na čelu ovog sistema, učimo da se stigmatizacijom mladih prestupnika samo može prouzrokovati dodatna šteta. Ta šteta može imati ozbiljne i nesagledive posledice kako za te mlade osobe tako i za društvo u celini - rekao je Božinović.

Pritom je istaknuo da je policija u slučaju napada na penzionera iz Pule dobro i brzo odradila svoj deo posla.

Božinović se juče fotografisao s Matejem Bjekićem, jednim od trojice napadača na Evelina Valea (70), penzionera iz Pule koji je prošlog leta brutalno pretučen dok je čuvao kafić.

, što mu je zamenjeno radom za opšte dobro na slobodi po sistemu dva sata rada za dan zatvora.

Inače Evelina Valea su, penzionera iz Pule, u junu 2019. pretukla trojica mladića, jedan maloletnik i dvojica starosti 24 i 25 godina, dok je čuvao inventar kafića Old Siti bar.

Vale je završio u bolnici na traumatologiji s težim povredama - slomljena su mu tri rebra, na slepoočnici je imao kvrgu, bio mu je natečen bubreg i slomljena mu je ruka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.