SKANDALOZNO: Biciklista koristio životinjski doping

Izvor: Kurir, 13.Feb.2013, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDALOZNO: Biciklista koristio životinjski doping

Španski biciklista tvrdi da se šalio sa kolegama da će da počne da laje

MADRID - Bivši španski profesionalni biciklista Hesus Mansano svedočio je danas na suđenju povodom "Operacije Puerto" da je tokom karijere bio dopingovan i sredstvima za životinje.

"Šalili smo se u timu da ćemo uskoro da počnemo da lajemo i da mučemo", rekao je Mansano sudiji Huliji Santamariji.

On je svedočio da je pod instrukcijama doktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Eufemijana Fuentesa, koji je rukovodio čitavom operacijom distribucije dopinga u Španiji, primao krvnu transfuziju, zabranjeni eritropoetin (EPO), kao i supstance kojima se maskira upotreba nedozvoljenih sredstava.

Operacija Puerto je šifrovano ime za akciju španske policije, koja je počela 2006. i kojom je otkrivena mreža doktora Fuentesa koji je dopingom snabdevao vrhunske bicikliste.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SKANDALOZNO: Biciklista koristio životinjski doping!

Izvor: Kurir, 13.Feb.2013

Španski biciklista tvrdi da se šalio sa kolegama da će da počne da laje..MADRID - Bivši španski profesionalni biciklista Hesus Mansano svedočio je danas na suđenju povodom "Operacije Puerto" da je tokom karijere bio dopingovan i sredstvima za životinje. .."Šalili smo se u timu da ćemo uskoro...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.