SKANDALOZNA IZJAVA Žene nam se oblače nemoralno kao u Evropi, zato nam se REKE ISUŠUJU

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDALOZNA IZJAVA "Žene nam se oblače nemoralno kao u Evropi, zato nam se REKE ISUŠUJU"

Nemoral među ženama u Iranu dovodi do toga da se reke isušuju, tvrdi viši islamski sveštenik u ovoj državi.

Sejed Jusuf Tabai-nedžad, koji je držao propovedi tokom molitve prošlog petka u Isfahanu, ohrabrivao je moralnu policiju da razbije "nepropisne hidžabe" uz tvrdnju da neskromna ženska odeća ima uticaj na životnu sredinu.

Tokom propovedi rekao je:

"Moja kancelarija je dobila fotografiju žena koja su se slikale pored Zajandeh-rud reke, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojima izgledaju kao da su u Evropi. Takvo ponašanje dovodi do toga da se reke isušuju", prenela je ISNA novinska agencija.

- Obraćam se Ministarstvu za komunikacije da suzbije mrežu onih koji podstiču na neskromnost. Ako to ne učine, to znači da nisu uspeli da sprovedu svoju dužnost. Ministarstvo za komunikacije može da otkrije ko su ti pojedinci - objasnio je ovaj imam i dodao:

"Policija može koristiti i pomoć snaga Hezbolaha kako bi iskorenila ovaj porok", dodao je on.

Pročitajte još:

Njegovi komentari su usledili nakon što je moralna policija preduzela mere protiv žena u Iranu koje se nepropisno pokrivaju, ili koje voze automobile iz kojih se čuje glasna muzika, odnosno protiv onih žena koje se ponašaju na način koji vlasti smatraju da su protivne islamskim propisima.

Komentari Tabati-nedžada naišli su na kritike Nacionalnog saveta otpora Irana, pa je tako Afčine Alavi rekao da je ovaj komentar odraz tipičnog načina razmišlanja vladajućeg teokratskog iranskog režima koji se ne razlikuje od razmišljanja ISIS-a.

- Mizoginija je kamen temeljac ovog načina razmišljanja, pa se tako povećava i pritisak na zaposlene.

Dotični imam je ranije izjavljivao da bi žene trebalo da ostanu kod kuće, dok su muškarci ti koji treba da rade, ali je pozivao i na nasilje nad ženama koje ne poštuju pravila oblačenja koja vladaju u Iranu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.