SKANDALOZNA DISKRIMINACIJA U PRIJEPOLJU: Od 13 novih policajaca samo dvoje Bošnjaka

Izvor: SandzakPress.net, 14.Dec.2023, 11:34

SKANDALOZNA DISKRIMINACIJA U PRIJEPOLJU: Od 13 novih policajaca samo dvoje Bošnjaka

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) danas je objavilo spisak odabranih kandidata za Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Među 13 odabranih kandidata u Prijepolju, samo njih dvoje su pripadnici bošnjačke nacionalnosti. Ovim su prekršeni Ustav i zakoni koji jasno govore da se pri zapošljavanju u javnim institucijama, dakle i policiji, mora uzeti u obzir sastav stanovništva i proporcionalno njemu vršiti zapošljavanje. Prema posljednjem Popisu Bošnjaka-muslimana je 50% u Prijepolju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Ipak, u svim institucijama s javnim ovlašćenjima zaposleno ih je tek neznatan broj. Ovim novim zapošljavanjem u prijepoljskoj policiji još će se više pojačati diskriminacija na osnovu broja zaposlenih. Podsjetimo da je za Policijsku upravu u Prijepolju vezano nekoliko skandaloznih događaja koji su imali kontekst lošeg postupanja prema Bošnjacima. Zadnji od tih slučajeva jeste prebijanje mladića Čolovića od strane policijskog službenika, dok je mladić bio vezan lisicama. Izvor: Sandzacke.rs The post SKANDALOZNA DISKRIMINACIJA U PRIJEPOLJU: Od 13 novih policajaca samo dvoje Bošnjaka appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

MUP raspisao novi konkurs za još 39 policajaca u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 14.Dec.2023

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) danas je objavilo konkurs za upis 39 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO) koji će biti raspoređeni u Policijskoj upravi Novi Pazar. Kroz ovaj konkurs, MUP ima cilj osnažiti policijske kapacitete u ovom regionu i omogućiti angažovanje novih...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.