SKANDAL U SLOVENAČKOJ OBAVEŠTAJNOJ SLUŽBI! Premijer Šarec zaposlio prijateljicu PREKO VEZE?

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL U SLOVENAČKOJ OBAVEŠTAJNOJ SLUŽBI! Premijer Šarec zaposlio prijateljicu PREKO VEZE?

Poslanici otkrili aferu

Slovenačka obaveštajna agencija (SOVA) potvrdila je danas da je državnom tužilaštvu prijavila sumnju na krivično delo odavanja tajnih informacija vezanih za njen rad i delovanje.

Kako prenose slovenački mediji, reč je o javnim objavama do kojih je u medijima došlo nakon što je središte nacionalne obaveštajne agencije, pre dve nedelje, posetilo više članova parlamentarnog odbora za kontrolu tajnih službi.

Oni su u kadrovskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << arhivu SOVA istraživali jesu li tačne nezvanične informacije o tome da je u agenciji "preko veze" zaposlena bivša prijateljica sadašnjeg premijera Marjana Šareca, iako za taj posao nije imala potrebne kvalifikacije, odnosno kako su se sprovodili konkursi za angažovanje radnika u agenciji.

Kako prenose mediji, SOVA je državnom tužilaštvu podnela prijavu zbog sumnje u izdaju zaštićenih podataka protiv više nepoznatih osoba i najmanje jedne poznate osobe. Nije isključeno da su među njima i neki od članova parlamentarnog odbora koji su o poseti sedištu agenciju davali izjave medijima, objavili su nezvanično slovenački mediji, prenosi Hina.

U SOVA je potvrđeno da su podnete prijave zbog izvršenja više krivičnih dela iz 260. člana Krivičnog zakona, za koje se u slučaju osude može dobiti zatvorska kazna do tri godine, ali da zbog interesa daljnjih postupaka o tome ne mogu izneti više informacija.

Premijer Marjan Šarec izjavio je danas da slučaj prijava u SOVA zbog odavanja tajnih informacija ne može komentarisati jer to "nije njegov domen", ali da veruje da se sve radi po zakonitoj proceduri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.