SKANDAL U ŠKOLI U SRBIJI: Devojčica (12) dobila vulgarnu knjigu kao nagradu!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jun.2016, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL U ŠKOLI U SRBIJI: Devojčica (12) dobila vulgarnu knjigu kao nagradu!

Aleksandra Petrović (12) iz Zmajeva kod Vrbasa osvojila je prvo mesto na konkursu u organizaciji Učiteljskog društva "Riznica talenata" u Nišu i kao nagradu dobila knjigu pesama Marjana Todorovića Makse (36) "Pozorištance".

Roditelji devojčice su šokirani knjigom koju je njihova ćerka Aleksandra dobila kao nagradu zbog obilja neprimerenih i vulgarnih reči za uzrast devojčice od 12 godina.

Na konkursu je učestvovalo oko 200 osnovnih škola iz Srbije i 16 iz Bugarske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Foto: Tanjug/Nenad Milošević

- Kao roditelje, zanima nas ko je dozvolio da se ova knjiga pokloni - rekao je Vuk Petrović, otac devojčice, za Novosti.

- Moja namera nije da ocenjujem spornu knjigu i takav tip poezije, ali samo želim odgovor ko je odobrio da se baš ova knjiga daruje -  dodao je.

Petroviću su se u ponedeljak iz Učiteljskog društva javili i uputili izvinjenje.

- Pravdali su se da su dva dana pre završetka konkursa stigli knjige raznih izdavača i autora i da nisu stigli sve da ih pregledaju . Tvrde da je knjiga "Pozorištance" bila jedina i da je dopala mojoj ćerki - izjavio je Vuk.

Neki od stihova su:

"Bio sam kelner, radio sam u kafiću, al' tamo j... stoka gore nego u porniću..."

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

RODITELjI U ŠOKU: Detetu stihovi za "18+"

Izvor: Večernje novosti, 21.Jun.2016

Roditelji učenice iz Zmajeva kod Vrbasa ogorčeni nagradom. Knjiga "Pozorištance" obiluje vulgarnim rečima RADOST porodice Petrović iz Zmajeva kod Vrbasa, zbog uspeha 12-godišnje ćerke Aleksandre i osvojenog prvog mesta na konkursu "Riznica talenata" u Nišu, u organizaciji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.