SKANDAL U SARAJEVU! Šokantna prepiska ugostitelja objavljena na mrežama: NE GOSTIMO SRBE/SRPKINJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 18:07

SKANDAL U SARAJEVU! Šokantna prepiska ugostitelja objavljena na mrežama: "NE GOSTIMO SRBE/SRPKINJE"

MUP Kantona Sarajevo proverava istinitost objave.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo proverava validnost prepiske u kojoj ugostitelj iz Sarajeva odbija da iznajmi smeštaj osobi srpske nacionalnosti i da od nadležnih organa ima uverenje da će biti najstrože kažnjeno ako se utvrdi da je to tačno.

Šulić je naveo da je posle uvida u prepisku, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja je dostupna na društvenim mrežama, kontaktirao ministra životne sredine i turizma Federacije BiH /FBiH/ Nasihu Pozder koja je brzo reagovala.

- Zahvaljujem joj na brzoj reakciji jer su odmah kontaktirali ministra unutrašnjih poslova u Kantonu Sarajevo da provere da li je ta prepiska validna, da li je taj iznajmljivač smeštaja stvarno to napisao - rekao je Šulić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da ima uverenje od Pozderove i kantonalnih ministara da će iznajmljivač smeštaja biti najstrože kažnjen ukoliko se utvrdi da je prepiska tačna.

Voleo bih, ako je to tačno, da mu se oduzme pravo na rad u oblasti turizma - rekao je Šulić.

Раја из мултикултуралног Сарајева... pic.twitter.com/USScfNIo2b

— Миле шести (@milekrajisnik) February 9, 2024

On je naveo da i brza reakcija Pozderove pokazuje da svi koji se bave turizmom ne žele nikakve negativne konotacije bilo da je reč o kretanju turista između Republike Srpske i Federacije BiH ili inostranih turista koji dolaze u Srpsku i FBiH.

Šulić je naveo da je prošle godine postojalo dobro partnerstvo u oblasti turizma između Republike Srpske i FBiH.

– Turistička organizacija Republike Srpske nastupiće na sarajevskom sajmu turizma. Niz kantonalnih turističkih organizacija nastupiće ovde, na sajmu u Banjaluci. To je još jedan pokazatelj kako radnici u turizmu mogu da doprinesu boljem poslovnom i svakom drugom ambijentu - naglasio je Šulić.

Na društvenim mrežama objavljena je prepiska u kojoj iznajmljivač smeštaja obaveštava potencijalnog gosta da ne iznajmljuje smeštaj Srbima.

- Žao mi je. Ne gostimo Srbe/Srpkinje. Takva su pravila kod nas - navedeno je, između ostalog, u prepisci.

Srbija Danas/Agencije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.