SKANDAL U PORODILIŠTU: Smenili vrhunskog stručnjaka i postavili brata bivše sekretarke iz DS

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL U PORODILIŠTU: Smenili vrhunskog stručnjaka i postavili brata bivše sekretarke iz DS

Smenjeni upravnik „Betanije“ prof. dr Tihomir Vejnović kaže da je postupio po odluci uprave KCV.

Vrhunski stručnjak i dobitnik mnogih domaćih i međunarodnih priznanja prof. dr Tihomir Vejnović, doskorašnji upravnik porodilišta „Betanija“ u Novom Sadu, smenjen je s te funkcije pre nedelju dana da bi njegovo mesto zauzeo dr Đorđe Ilić, rođeni brat bivše pokrajinske sekretarke za zdravstvo Vesne Kopitović iz Demokratske stranke i školski drug sadašnjeg sekretara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zorana Gojkovića.

Prof. dr Vejnović je na čelu „Betanije“ bio od jula 2016. godine, u dva navrata bio je kandidat za dekana Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, a dobitnik je Februarske nagrade za 2017. godinu, koju grad Novi Sad dodeljuje najuglednijim građanima.

- Đorđe Ilić je rođeni brat Vesne Kopitović, koja je bila pokrajinska sekretarka za zdravstvo od 2012. do 2016. godine. Sa sestrom je Ilić 2011. godine osnovao ordinaciju za ginekologiju i akušerstvo „Ordinacija dr Ilić“, koju su registrovali na ime dr Vojislava Milatovića. Dok je Vesna Kopitović bila pokrajinska sekretarka, njen suprug Aleksandar je, sa grupom lekara, osnovao ordinaciju „Ferona“, u kojoj danas i sama Kopitovićeva radi - kaže izvor Kurira i dodaje da Kopitovićeva radi i sa svojim bratom u „Ordinaciji dr Ilić“.

Sagovornik ističe da je ordinacija „Ferona“ jedna od ukupno četiri privatne klinike u Novom Sadu koja je dobila dozvolu da se bavi vantelesnom oplodnjom o trošku države.

Da Vesna Kopitović radi u dve privatne ginekološke ordinacije „Ferona“ i „Ordinacija dr Ilić“, jasno je čim se uđe na portale tih klinika na kojima su istaknute njene fotografije, dok njen brat i sadašnji upravnik „Betanije“dr Đorđe Ilić radi u „Ordinaciji dr Ilić“. Smenjeni upravnik „Betanije“ prof. dr Tihomir Vejnović za Kurir kaže da je postupio po odluci uprave KCV.

- Ne ulazim u razloge, samo ću i dalje po savesti ispunjavati svoje obaveze - kratko je rekao Vejnović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković nije odgovarao na pozive novinara Kurira, niti je odgovorio na SMS sa pitanjima da li on stoji iza smene Vejnovića i postavljenja dr Ilića za upravnika „Betanije“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.