SKANDAL U PIROTSKOM ZATVORU Šef pritvora uhvaćen u kancelariji samo u gaćama nakon druženja sa devojkom

Izvor: Blic, 02.Feb.2016, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL U PIROTSKOM ZATVORU Šef pritvora uhvaćen u kancelariji samo u gaćama nakon "druženja" sa devojkom

Šef pritvorske jedinice u Protu Dušan C. (55) iz Bele Palanke suspendovan je sa posla zbog teške povrede radne dužnosti nakon što je uhvaćen u gaćama u službenim zatvorskim prostorijama sa jednom tridesetogodišnjakinjom.

- Incident se odigrao 22.januara u 17.30 časova, nakon dojave da šefu pirotskog pritvora dolazi mlada dama na „druženje“ u službene prostorije. U tajnosti je napravljena komisija pri unutrašnjoj kontroli iz centrale Kazneno popravnog zatvora u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nišu koja je kritičnog dana izvršila prepad i uhvatila ga na delu u u svojoj kancelariji. Oni su bili zaključani u kancelariji, ali su očigledno nisu računali da sve prostorije imaju rezervne ključeve. Kada je kontrola došla do kancelarije, pokucala je na vrata, pošto niko nije otvorio, uz pomoć rezervnog ključa su otvorili vrata i zatekli šefa pritvora u gaćama a devojku u majici - kaže naš izvor blizak istrazi.

Šef pritvorske jedinice je suspendovan odmah, a protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak po više osnova.

- Nedopustivo je da bilo koje civilno lice uđe u pritvorski deo bez evidentiranja na ulazu, žena koja je došla kod njega upravo nije bila evidentirana, što je ozbiljan prekršaj radne dužnosti. Osim toga, šef pritvora će disciplinski odgovarati i zbog toga što je bio neprikladno obučen u momentu upada kontrole, to jest jer je bio samo u gaćama - dodaje naš sagovornik.

Kao dokazni materijal biće iskorišćen i video materijal odnosno snimak sigurnosnih kamera sa ulaza u pritvor koje su zabeležile dolazak tridesetogodišnjakinje u ovu zgradu.

- Disciplinski postupak će trajati tri, četiri meseca. To je kao suđenje. On će imati prava na advokata i na odbranu za sumnje koje mu se stavljaju na teret. Posle izvođenja dokaza, biće doneta disciplinska odluka - kaže naš izvor.

Čaršija u Pirotu danas prepričava ovaj seks skandal i svako ima svoju verziju priče. Priča se da ga je ta prijateljica često posećivala upravo u pritvorskoj jedinici, odnosno u njegovoj kancelariji, dok se neko od zaposlenih nije odvažio da ga prijavi Ministarstvu koje je formiralo komisiju i poslali je u kontrolu.

Zgrada pritvorske jedinice nalazi se u strogom centru grada iza zgrade Suda i u nadležnosti je Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

U upravi za izvršenje krivičnih sancija rekli su "Blicu" da je upravnik pritvorske jedinice z Pirotu suspendovan do okončanja disciplinskog postupka. Iz Uprave još kažu da se on tereti za nezakonit i nesavesnatn rad i ponašanje koje šteti ugledu Uprave, kao i za višestruko neprijavljivanje osobe koja je bila u poseti ovoj jedinici.Iz Uprave dodaju da ukoliko se utvdi da je kriv sledi mu otkaz i pokretanje krivičnog postupka.

Već bio suspendovan i otpušten

Inače, Dušan C. je već bio suspendovan sa posla 2008.godine zbog bekstva jednog osuđenika. On je tada i otpušten, ali je i kasnije vraćen na posao sudskom odlukom  zbog proceduralnih propusta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.