SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI: Jeziva TUČA učenika i nastavnika ZABELEŽENA KAMEROM (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 20:58

SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI: Jeziva TUČA učenika i nastavnika ZABELEŽENA KAMEROM (VIDEO)

Učenik će dobiti odgovarajuće kaznene mere.

Danas je, navodno, izbila tuča između nastavnika i učenika u podgoričkoj osnovnoj školi "Savo Pejanović".

Na aplikaciji "X" čitaoce je uznemirio video snimak na kom se jasno vidi tuča u kojoj su učestvovali učenik i nastavnik, i to u učionici. 

Navodno danas u OŠ Savo Pejanović... pic.twitter.com/lw7SUyAPLI

— CDM (@cafemontenegro) February 26, 2024

Učeniku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je danas izrečena vaspitna mera premeštaja u drugu školu, kojom roditelji nisu bili saglasni, pa još uvek nije ni izvršena. Takođe, dve škole nisu odgovorile na to da li bi primile ovog učenika, dok je jedna odbila, uz obrazloženje da nema dovoljno mesta za primanje novih učenika. 

Iz Ministarstva prosvete, nauka i inovacija, rekli su da su za slučaj saznali preko društvenih mreža.

- Obično ustanove o ovakvim i sličnim dešavanjima obavijeste resorno ministarstvo koje je u potpunosti spremno na saradnju, pružanje podrške i postupanje u skladu sa zakonima a u najboljem interesu i učenika i zaposlenih. Na zahtjev Ministarstva, škola je dostavila informacije da je ove školske godine, izrekla učeniku devetog razreda vaspitnu mjeru premještaj u drugu školu, a zatim se obratila Ministarstvu zahtjevom za obrazovanje komisije koja će odlučiti o izvršenju vaspitne mjere - naveli su.

 Takođe, očekuje se sednica na kojoj će biti odlučene mere kažnjavanja nasilnog učenika.

- Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija osuđuje ovakve oblike ponašanja i insistiraće na adekvatnim zakonskim rješenjima kojima će se ova pitanja riješiti i unaprijediti način i postupak izricanja vaspitnih mjera -zaključili su.

Izvor: Srbija Danas/CdM

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.