SKANDAL U MAKEDONSKOM PARLAMENTU Izuvanje cipela, lomljenje monitora... Ovakav rusvaj nikad nije viđen (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2023, 22:54

SKANDAL U MAKEDONSKOM PARLAMENTU Izuvanje cipela, lomljenje monitora... Ovakav rusvaj nikad nije viđen (VIDEO)

U Skupštini Severne Makedonije desio se veliki incident, a ni pauza od 30 minuta nije smirila tenzije.

U Skupštini Severne Makedonije danas popodne dogodio se veliki incident.

Kako javlja Makedonska radio-televizija, tokom sednice su poslanici Levice bacili papire s amandmanima na potpredsednika Skupštine Gorana Mišovskog.

Zbog odbijanja amandmana, koje su podneli poslanici Levice Dimitar Apasiev i Borislav Krmov, došlo je prvo do negodovanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bi nakon toga Krmov razbio monitor predsedavajućem sednice i razbacao papire s amandmanima.

Ni pauza od 30 minuta nije smirila tenzije. Poslanik Apasiev je minutom ćutanja održao, kako je rekao, "sahranu demokratije u parlamentu", a zatim je izuo cipelu i počeo da maše dokumentima, ilustrujući kako pečati amandmane.

Posle još jedne pauze, tenzije su se spustile. Sa 83 glasa i dva protiv, Skupština je usvojila novi Poslovnik, koji će koristiti naredni skupštinski sastav. Prihvaćeno je 12 "levih" amandmana. Zbog oštećenja, sednice Skupštine održavaće se u sali sa kupolom.

U nastavku sednice Apasijev je burno reagovao i istakao da su amandmani nezakonito neovereni i odbijeni, te da će zbog toga predsednik Skupštine Talat Džaferi otići u zatvor.

- To će biti uslov da Levica uđe u vladu posle izbora - poručio je on.

Predsedavajući Goran Mišovski bio je smiren i nastavio da vodi sednicu, naglašavajući da se rukovodi Poslovnikom i da je svaki amandman urađen po proceduri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.