SKANDAL U HRVATSKOJ: Srpska trobojka na meti huligana - poslata sramna poruka našem narodu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2021, 19:31

SKANDAL U HRVATSKOJ: Srpska trobojka na meti huligana - poslata sramna poruka našem narodu

Nepoznati počinilac uništio je zastavu srpske zajednice u Varaždinu koja se nalazila na zgradi Veća srpske nacionalne manjine.

Kako je saopštilo Srpsko nacionalno veće, na toj zgradi nalaze se tri zastave - državna zastava Hrvatske, zastava Grada Varaždina i zastava srpske zajednice, a u noći između subote i nedelje uništena je samo ova poslednja.

U informaciji koju su iz Veća poslali gradonačelniku Nevenu Bosilju ističe se da su od 15. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2013. do 10. jula 2020. na zgradi Veća četiri puta uništene dvojezične natpisne ploče čiji se ostaci nalaze u prostorijama te organizacije.

Predsedndik VSNM Varaždina Mile Sekulić rekao je da su počinioci blago osuđeni zbog "otuđenja tuđe stvari".

- Ove godine zločinački i mrziteljski počinioci okomili su se na uništenje simbola srpske zajednice u Hrvatskoj. Ovo nisu izolovani slučajevi, šalje se kontinuirana poruka da srpska zajednica u Gradu Varaždinu nije naša - naglašava Sekulić.

Veće ukazuje na to da prethodni gradonačelnici nisu izašli pred kamere i javno osudili ovaj čin mržnje koje se događa u gradu tolerancije i ugodnog suživota nacionalnih manjina koje žive u gradu i županiji.

Policija je obavila uviđaj na mestu događaja, a na zgradi postoji video nazor postoj za čije je funkcionisanje zadužen Grad.

Procenjena šteta za izradu nove zastave iznosi 450 kuna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRPSKI SIMBOLI PONOVO NA UDARU U VARAŽDINU: Pocepana zastava, pre toga dvojezične table rušene 4 puta!

Izvor: Kurir, 29.Nov.2021

Nepoznati počinioci u Varaždinu su u noći sa petka na subotu uništili zastavu srpske zajednice, saopštilo je Srpsko nacionalno veće.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.