SKANDAL U BELOJ KUĆI Došla u haljinici na Bajdenov događaj pa pokazala GOLE GRUDI, nastao opšti haos (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 11:12

SKANDAL U BELOJ KUĆI Došla u haljinici na Bajdenov događaj pa pokazala GOLE GRUDI, nastao opšti haos (VIDEO)

Američki predsednik Džo Bajden ugostio je stotine gostiju na pikniku na južnom travnjaku u sklopu obeležavanja Meseca ponosa.

Administracija Džoa Bajdena saopštila je da transrodna aktivistkinja Rouz Montoja neće biti pozvana nazad u Belu kuću nakon što je odlučila da se skine u toples tokom Meseca ponosa na južnom travnjaku Bele kuće.

Portparol Bele kuće rekao je za Njuzvik da je njeno ponašanje bilo "neprimereno i bez poštovanja za bilo koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << događaj u Beloj kući".

Portparol je dodao i da Montojini postupci ne odražavaju događaj koji je organizovan kako bi se slavile LGBTQ+ porodice i ostali gosti, kao i da pojedinci više neće biti pozvani na buduće događaje.

Naime, u subotu je američki predsednik Džo Bajden ugostio stotine gostiju na pikniku na južnom travnjaku u sklopu obeležavanja Meseca ponosa i podrške njegove administracije LGBTQ+ zajednici nakon niza zakona protiv njih koji su usvojeni širom zemlje.

Među gošćama je bila i Rouz Montoja, aktivistkinja za prava transrodnih osoba koja se na društvenim mrežama proslavila 2021. godine svojim edukativnim sadržajem o pitanju transrodnih osoba. Ona je u ponedeljak objavila video snimak na svom Instagramu i TikToku, a jedan od isečaka na snimku pokazuje kako ona drži svoje gole grudi na južnom travnjaku Bele kuće.

Njen video je izazvao žestoku reakciju konzervativaca na internetu, a njeno pojavljivanje u toplesu uznemirilo je čak i neke pobornike LGBTQ+ prava.

- Tvoj štos u toplesu nas je dodatno unazadio! Mi koji smo se borili za jednakost ti nećemo oprostiti - jedan je od komentara ispod njenog snimka na Instagramu.

Drugi korisnik na toj društvenoj mreži joj je rekao da podržava sve za što se ona zalaže, ali da ovaj njen postupak nije pomogao tom cilju.

- Fokus je pomeren s onoga za šta se celi događaj zalagao samo na teme. Žao mi je što to moram da kažem jer te podržavam i divim ti se. Kao deo ove zajednice, žalostan sam što je ovo samo dodalo povoda konzervativcima da kažu da nismo ništa više od seksualnih devijanata - još je jedan komentar.

Montoja je u idućem videu pokušala da opravda svoje ponašanje optužujući konzervativce da koriste taj video kako bi pokušali da unaprede svoje ciljeve.

Ove godine u SAD-u je predstavljeno najmanje 525 predloga zakona protiv LGBTQ+ osoba, a zakonodavci u 41 saveznoj državi su prihvatili njih najmanje 78. Od svih tih zakona, više od 220 cilja izričito na transrodne osobe.

- Danas želim da pošaljem poruku celoj zajednici, posebno transrodnoj deci: Voljeni ste. Slušaju vas. Razumemo vas. Pripadate - rekao je Bajden u svom subotnjem govoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.