SKANDAL TRESE SAD, AMERIKANCI NAPRAVILI 200.000 PROPUSTA: Izdavali neispravna dokumenta, hiljade zelenih karti nestalo!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Nov.2016, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL TRESE SAD, AMERIKANCI NAPRAVILI 200.000 PROPUSTA: Izdavali neispravna dokumenta, hiljade zelenih karti nestalo!

Državna služba SAD odgovorna za izdavanje zelenih karti napravila je propuste u poslednjih nekoliko godina koje se odnose na izdavanje karti ljudima koji već imaju američko državljanstvo, isporučila je više od 200.000 na pogrešne adrese i izdala 19.000 neispravnih dokumenata, kaže se u izveštaju.

Američka građanska i imigraciona služba (UCIS) u izveštaju govori o nepravilnostima koje su poslednje tri godine desile pri izdavanju zelenih karti.

Za to vreme ustanovljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je da je u poslednje tri godine izdata 12.771 karta sa netačnim datumom i 6.230 duplih zelenih karti.

Povećan je broj prijava da su zelene karte poslate na pogrešne adrese. Taj broj je 2013. godine bio 44.000, a 2015. godine čak 92.000.

- Ispostavilo se da je na hiljade zelenih karti jednostavno nestalo. Ako se ovaj dokument nađe u pogrešnim rukama, vrlo lako može da se desi da teroristi, kriminalci i stranci obezbede sebi ostanak u SAD - izjavio je generalni inspektor Džon Rot.

Foto: Wikipedia/U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS)

U izveštaju se napominje da je najviše propusta napravljeno u vezi sa dizajnom i funkcionalnošću Elektronskog imigracionog sistema, koje je još ranije uočio generalni inspektor o čemu je izvestio u prethodnim pojedinačnim izveštajima.

Pokušaji Američke građevinske i imigracione službe da reši ovaj problem nije urodio plodom.

Tokom 2015. godine ova služba je izdala čak 2,1 milion zelenih karti ili boravišnih dozvola.

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.