SKANDAL: NASTAVNIK UDARIO DETE ZBOG ŠESTARA

Izvor: Kurir, 31.Mar.2011, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL: NASTAVNIK UDARIO DETE ZBOG ŠESTARA

Nastavnik matematike u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Kanjiži fizički nasrnuo na O. Š. (12) zato što nije poneo šestar

KANJIŽA - Šakom u glavu zbog geometrije!

U srpskom odeljenju Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Kanjiži nastavnik matematike Robertino Knjur udario je u potiljak učenika petog razreda O. Š.!

Od siline udarca dete je čelom udarilo u klupu i zadobilo povrede u predelu između očiju. Da zlo bude još veće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << maloletni O. Š. rođen je sa nepunih osam meseci, zbog čega ima problem sa kapilarima. Svaki udarac u glavu za ovo dete može biti koban! Srećom, tragedija se nije dogodila.

- Mom sinu pukne kaplar u nosu prilikom najmanjeg udarca. Kad sam ga videla s ranom između očiju, premrla sam od straha. Zar je to način da se vaspitava dete? Toliko sam bila besna da sam htela da mu zabijem šestar posred čela - priča vidno uznemirena majka Jovanka Šibalić.

Ona je dodala da se dete i ranije žalilo da ga nastavnik Knjur udara po glavi, ali ga nisu ozbiljno shvatali.

Dejan Mandarić, razredni starešina O. Š., znao je zbog čega ga zovemo:

- Upoznat sam sa slučajem, ali vam ne mogu reći ništa više. Nisam ovlašćen da dajem bilo kakve informacije za medije. Poznajem nastavnika Knjura, ali sve detalje moraćete da potražite od direktorke škole - rekao je Dejan Mandarić.

Do zaključenja ovog broja niko iz škole nije želeo da nam da bilo kakvu informaciju na ovu temu. Direktorka škole Edita Biro bila je, navodno, ceo dan na sastancima.

Tako nam je bar rekla ženska osoba koja se javila na telefon škole, a kada smo rekli da zovemo iz Kurira, naglo je prekinula svaku raspravu:

- Ne znam ništa. Moraćete da tražite direktorku, ona je na sednici, ničiji broj telefona ne mogu da vam dam.

Samo 10 minuta kasnije, umesto sagovornika, uključio se telefaks.

I. Mihajlović - A. Medaković

Ministarstvo: Nadležna pokrajina

- Za ovakve incidente nadležan je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. Roditelji malog O. Š. treba da o čitavom slučaju obaveste pokrajinsku prosvetnu inspekciju, koja će po njihovoj prijavi ispitati ceo slučaj, doneti odgovarajuće mere i pokrenuti postupak protiv nastavnika, ukoliko se dokaže tačnost navoda - rečeno je Kuriru u Ministarstvu za prosvetu i nauku Republike Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.