DETALJI JEZIVOG NAPADA NOŽEM NA LIDERA OPOZICIJE: Otkriven identitet napadača - SEČIVO mu je zario u VRAT!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2024, 10:21

DETALJI JEZIVOG NAPADA NOŽEM NA LIDERA OPOZICIJE: Otkriven identitet napadača - SEČIVO mu je zario u VRAT!

Biće formiran specijalni tim za istragu

Južnokorejska policija identifikovala je napadača na opozicionog lidera Demokratske stranke Lija Džae-mjunga, kao muškarca rođenog 1957. godine koji se preziva Kim, saopštila je lokalna policija, dodajući da je u napadu korišćen nož dug 18 centimetara, koji je kupljen preko interneta.

Policija je saopštila da će Kima teretiti za pokušaj ubistva, pošto je priznao da je nameravao da ubije opozicionog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lidera Lija. Kako je saopšteno, istraga je u toku, kao i da se proverava da li je napadač Kim bio član bilo koje političke partije, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Utvrđeno je da je osumnjičeni bio prisutan i prošlog meseca na mestu koji je Li tada posetio.

Na video snimku koji je objavljen na Jutjubu, vidi se kako osumnjičeni, takođe sa papirnom krunom na kojoj piše "Ja sam Li Džae-mjung", koju je i danas nosio tokom napada, čeka Lija u gomili, ali ne uspeva da uspostavi bliski kontakt sa njim.

Šef južnokorejske državne policije najavio je formiranje specijalnog istražnog tima u Busanu koji će sprovesti detaljnu i brzu istragu napada.

- Bezbednosna zaštita za ključno osoblje biće pojačano, kao bi se slični incidenti sprečili - rekao je Jun Hi-kun generalni komesar Nacionalne policijske agencije, navodi se u saopštenju za javnost.

Tužioci su takođe rekli da su formirali poseban istražni tim čiji će zadatak biti da detaljno istraži napad.

Predsednika glavne opozicione Demokratske partije Južne Koreje, ubo je u levu stranu vrata muškarac koji se predstavio kao obožavalac koji traži autogram, posle obilaska gradilišta novog aerodroma na ostrvu Gadeok.

Li je odmah, pri svesti, prevezen u Nacionalnu univerzitetsku bolnicu Busan, odakle je posle ukazane pomoći helikopterom prebačen u Seul.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NAPADAČ NOSIO PAPIRNU KRUNU Identifikovan čovek koji je napao opozicionara iz Južne Koreje: NOŽ KUPIO PREKO INTERNETA

Izvor: Blic, 02.Jan.2024

Južnokorejska policija identifikovala je napadača na opozicionog lidera Demokratske stranke Lija Dže-mjunga, kao muškarca rođenog 1957. godine koji se preziva Kim, saopštila je lokalna policija, dodajući da je u napadu korišćen nož dug 18 centimetara, koji je kupljen preko interneta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.