SKANDAL MAJSTORI, DETALJI IZ ŽIVOTA PRIGOŽINOVE PORODICE: Evo kako njegov sin ismeva običan ruski narod, ali to nije sve (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2023, 07:13

SKANDAL MAJSTORI, DETALJI IZ ŽIVOTA PRIGOŽINOVE PORODICE: Evo kako njegov sin ismeva običan ruski narod, ali to nije sve (FOTO/VIDEO)

Prigožinove ćerke su misterija

Dok ruski zvaničnici retko i šturo komentarišu smrt vođe Vagnera, a stručnjaci i analitičari iz celog sveta nagađaju šta je dovelo do pada aviona, porodica Jevgenija Prigožina se ne oglašava. Ni ranije nisu bili naročito glasni. Zapravo, o njima se pisalo tek onda kada javnost sazna da su pod sankcijama ili kada naprave neki skandal, poput snimka koji je nedavno ugledao svetlost dana.

Pomenuti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << snimak ugledao je svetlost dana nedavno, nakon što ga objavio savetnik u ukrajinskom MUP-u Anton Geraščenko navodeći da se na snimku vide sin i najmlađa ćerka šefa Vagnera Pavel i Veronika Prigožin. Na snimku podmladak porodice Prigožin pevaju pesmu u kojoj kažu da su elita i oligarsi dok ih drugi mole novac i ostatke s poda.

- Ruski Telegram kanali objavili su video Prigožinove dece, Pavela (u bejzbol kapi) i Veronike, u Kareliji - naveo je u tvitu.

Kasnije je i sam Jevgenij Prigožin potvrdio da su na snimku njegova deca, ali kako je naveo, snimak nastao u leto 2022. godine ugledao je svetlost dana u julu 2023. godine nakon što ga je ukralo posebno "sajber" odeljenje ruskog Ministarstva obrane.

Russian Telegram channels published a video of Prigozhin's children, Pavel (in a baseball cap) and Veronika, in Karelia.

They are filmed singing a song where they call themselves elite and oligarchs while others beg for coins and scrub floors.

Prigozhin himself confirmed that… pic.twitter.com/hHsy9ZZCRb

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) May 31, 2023

Pored bahatog brata, javnost je imala priliku i da vidi Veroniku Prigožinu, najmlađu ćerku šefa ozloglašenih plaćenika. O njoj se malo zna, što je i očekivano, obzirom da ima tek 18. godina. Njen brat Pavel daleko je poznatiji, čak navodno je bio deo Vagnera u Siriji.

Pavel je takođe pod sankcijama Zapada od 2022. godine, ali nije jedini član porodice koji je pod takavim merama. I drugi članovi porodice poginulog šefa Vagnera su sankcionisani zbog različitih uloga koje su imali u Prigožinovom poslovno carstvo. Insajder je naveo sve članove Prigožinove porodice i detaljnije opisao njihov status.

Prigožinova majka Violeta Prigožina prvi put je dodata na popis sankcija Evropske unije 2022. godine. Na sankcije se žalila, dobila žalbu, nakon čega su sankcije ukinute.

Vrhovni sud EU naveo je u saopštenju objavljenom u martu da se veze između Violete i njenog sina temelje "isključivo na njihovoj porodičnoj vezi i zato nisu dovoljne da opravdaju njeno uključivanje na sporne popise".

Prigožinova 83-godišnja majka otvorila je umetničku galeriju 2018. godine u Sankt Peterburgu pod nazivom "Boje života". U decembru prošle godine pokrenula je umetničku emisiju "Spasiti, ne uništiti" o važnosti očuvanja spomenika kulture.

I had to recall when he was in prison in Russia. 1981 - 1990 and his spouse is Lyubov Valentinovna Prigozhina, his children Pavel

Evgenyevich Prigozhin, Polina Evgenyevna Prigozhina and only one with no sanctions Veronika Evgenyevna Prigozhina pic.twitter.com/iVzGn2RVCa

— Rivkahle 🕯️#NiOubliNiPardon (@russianjewess) June 3, 2023

Prigožinova supruga, Ljubov, farmaceutkinja, postala je poslovna žena i vlasnica "Agat LLC"-a, firme koja je deo "Concord Management and Consulting LLC"-a, firme koju je osnovao Jevgenij Prigožin, prema švajcarskim i francuskim listama sankcija. Ministarstvo finansija SAD-a i EU dodali su je na popis sankcija 2022. godine.

Ruska novinska kuća "New Izvestia", opisala je Ljubov kao poslovnu ženu koja je vlasnica nekoliko odmarališta, fabrike čokolade i maloprodajnog mesta u Sankt Peterburgu.

Yevgeny Prigozhin's wife, Lyubov Valentinovna Prigozhina owns a successful spa in St. Petersburg as well as several other companies. Russian journalists estimated her annual income in 2020 at 2.5 billion rubles. pic.twitter.com/Ch4yCoOaC0

— Runningwaters06 (@runningwaters06) June 24, 2023

Pavel, sin Jevgenija Prigožina, navodno se borio zajedno sa Vagnerovom grupom u Siriji. Dobio je Vagnerov crni krst za svoju vojnu službu.

Američko Ministarstvo finansija 2022. godine sankcionisalo je Pavela, navodeći da je on, uz svoju majku i sestru Polinu, igrao "razne uloge u Prigožinovom poslovnom poduhvatu". Nisu otkrili više detalja o tome kako su bili uključeni u njegovo poslovno carstvo.

Ministarstvo finansija napisalo je da Pavel kontroliše tri firme: Lakhta Park, OOO, Lakhta Park Premium, OOO i Lakhta Plaza. Nije poznato čime se te firme zapravo bave.

U decembru je bio u centru nagađanja da su njegove objave na Telegramu otkrile lokaciju Vagnerovih trupa ukrajinskom raketnom napadu.

Personally the only way i see that this weird day can make sense is if Polina Prigozhina, and Pavel Prigozhin and Lyubov Valentinovna Prigozhina - his kids and wife were captured and threatened by the kremlin pic.twitter.com/R3zcUfLefe

— Metadoxy (@Xirong7) June 24, 2023

Uz Pavela, Prigožin ima i dve ćerke – Polinu (31) i Veroniku (18). Takmičile su se na stotinama konjičkih trka van Rusije u isto vreme kada je njihov otac na Telegramu protestvovao protiv "izdajnika među ruskim elitama koje su svoju decu slale u inostranstvo".

Polina je poznata po tome što se žalila kako je teško obezbediti cveće za venčanje, kada se udala u Konstantinovskoj palati u Sankt Peterburgu 2015. godine. Polinu je takođe američko Ministarstvo finansija navelo kao osobu koja igra ulogu u Prigožinovom poslovnom carstvu. Najmlađa Veronika za sada je jedini član poorodice za koju se ne zna da li je sankcionisana u SAD-u ili EU-u.

Čini se da je Prigožin to iskoristio kako bi izbegao sankcije, pozivajući se na ruske korporativne podatke koji pokazuju da je Veronika postala vlasnica firme koja je kontrolisala hotel u Sankt Peterburgu 2022. godine.

Podsećamo, avion Embraer u sredu se srušio u blizini Moskve. Svi putnici na letu su poginuli. Ruska agencija za civilno vazduhoplovstvo "Rosaviacia" objavila je da su šef Vagnera Jevgenij Prigožin i njegov istaknuti komandant Dmitrij Utkin bili među putnicima u avionu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.