SKANDAL Isplivao dokaz o PROPUSTIMA SUDA u slučaju ubistva Nizame, pokušali da se operu ali je sad sve palo u vodu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2023, 16:11

SKANDAL Isplivao dokaz o PROPUSTIMA SUDA u slučaju ubistva Nizame, pokušali da se "operu" ali je sad sve palo u vodu

Nakon izjave Nizame Hećimović koju je dala 4.jula policijskoj upravi u Gradačcu, navodeći da je pretučena 3. jula oko 19.30 sati u porodičnoj kući Nermina Sulejmanovića zbog, kako je navela "neukusne hrane", policija je izjavu prosledila Opštinskom sudu u Gradačcu

Imajući u vidu da je osoba nasilna, spremna da je ponovo fizički napadne ako je sretne bilo gde, ali ista podržava izricanje zaštitnih mera - stoji pored ostalog u zahtevu policije u Gradačcu, odnoseći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se na Nermina Sulejmanovića, piše Avaz.ba.

, tražeći da se Sulejmanoviću izrekne zabrana uznemiravanja i uhođenja osoba izloženih nasilju te zabrana približavanja žrtvi nasilja.

U dokumentima policije, koji su u posedu "Avaza", zbog čega je traženo da se izreknu mere zabrane, navodi se sledeće:

- Hećimović Nizama zadobila je vidljive povrede u predelu lica i drugih delova tela, što se jasno videlo kod Hećimović Nizame prilikom podnošenja prijave dana 04. 07. 2023. godine oko 15:40 sati, kada je lično pristupila u PS Gradačac, a za navedene povrede nije tražila medicinsku pomoć, gde je kod iste izazvalo osećaj straha, ugroženosti i uznemirenosti, da bi isti dan iskoristila priliku odsustva Sulejmanović Nermina od kuće i sa svojim detetom napustila kuću Sulejmanović Nermina, da bi od tog momenta Sulejmanović Nermin telefonskim pozivima, pretnjom da se vrati u njegovu kuću, vrši pritisak, kako prema Hećimović Nizami, tako i prema njenoj užoj familiji i prijateljicama.

U zahteve za izricanje zaštitne mere, policija zatim navodi da je Nizama koristila blagodeti zakona čl. 97. ZKP FBiH, da kao nevenčana supruga ne želi davati izjavu u vezi događaja koji je prijavila iz razloga što ne želi da pogoršava nastalu situaciju sa nevenčanim suprugom Sulejmanović Nerminom, "kojeg se boji".

- Imajući u vidu da je osoba nasilna, spremna da je ponovo fizički napadne ako je sretne bilo gde, ali ista podržava izricanje zaštitnih mera „Zabrani približavanja žrtvi nasilja“ i „Zabrani uznemiravanja, uhođenja osoba izloženih nasilju“, ali traži da se u zahtevu za izricanje zaštitnih mera ne navodi adresa njenog stanovanja, zbog činjenice da se ista boji za svoju sigurnost - stoji zahtevu koji je Sud na kraju odbio i iz kojih je vidljivo da se bojala za svoju sigurnost.

No, opštinska sudinica Lejla Numanović je odbacila ovaj zahtev policije. Predsednica Suda Slobodanka Kojić tvrdi da nisu imali dokaze. No, papiri ih demantuju, jer je izjava dokaz kao i navedne povrede i strah da dalje obrazlaže zahtev.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PUNA USTA ŠUPLJE PRIČE, DOK NIZAMA LEŽI UBIJENA Razoreno sramno pravdanje sutkinje u Gradačcu: Ovaj niz činjenica demantuje svaku njenu reč

Izvor: Blic, 16.Avg.2023

Sad je kristalno jasno - sud u Gradačcu nije smeo da odbaci zahtev Nizame Hećimović za zabranu prilaska protiv nevenčanog supruga Nermina Sulejmanovića! To za "Blic" potvrđuju i advokatice iz Bosne i Hercegovine posle izjave predsednice tog suda da "nisu imali dokaze" da izreknu siledžiji zabranu....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.