SKANDAL ISPRED REKTORATA: Studenti oduzeli ključeve, ZAPOSLENI OSTALI ISPRED ZGRADE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL ISPRED REKTORATA: Studenti oduzeli ključeve, ZAPOSLENI OSTALI ISPRED ZGRADE!

Zaposleni u Rektoratu Univerziteta u Beogradu ostali su jutros ispred zgrade, jer su studenti iz pokreta"1 od 5 miliona" oduzeli ključeve portiru i zaključali se u zgradi

Rektorka UB prof. Ivanka Popović kaže da su studenti jutros oko 5.30 sati, kada je portir otključao zgradu da uđe higijeničarka, "iskoristili priliku i oduzeli mu ključeve od zgrade''

- Zaposleni su ispred Rektorata, studenti su u Rektoratu. Danas Rektorat neće raditi, studenti su okupirali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zgradu - navela je ona.

Dodala je da će zaposleni u Rektoratu svoje dužnosti obavljati izvan prostorija Rektorata, ali zgrada Rektorata neće raditi.

U međuvremenu se oglasio i Rektorski kolegijum, saopštenjem, u kojem ističe da je ulaz zaposlenima u Rektorat onemogućen uprkos jučerašnjem razgovoru Rektorskog kolegijuma sa studentima i izdavanja saopštenja, u skladu s njihovim zahtevima.

- Ovim je ugroženo pravo na rad 70-ak zaposlenih, ali i normalno funkcionisanje Univerziteta u Beogradu, koji ima više od 100 hiljada studenata i preko pet hiljada nastavnika - kaže se u saopštenju Rektorskog kolegijuma.

Iako je došlo do radikalizacije aktivnosti studenata koji borave u Zdanju, Rektorski kolegijum je spreman da dalje razgovara o temama koje su u nadležnosti Univerziteta u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.