SKANDAL! Detalji istrage O PROSTITUCIJI U SRBIJI: Makro uhapšen u NARODNOM POZORIŠTU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2020, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL! Detalji istrage O PROSTITUCIJI U SRBIJI: Makro uhapšen u NARODNOM POZORIŠTU!

Petru Ljuštini (35), koji je bio deo kriminalne grupe, lisice su stavljene u zgradi pozorišta u centru Beograda, gde je radio na poslovima obezbeđenja.

Petru Ljuštini (35), koji je uhapšen sredinom januara zbog sumnje da je bio deo kriminalne grupe koja je podvodila devojke biznismenima, političarima, sportistima, lisice su stavljene u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Ljuština je do samog hapšenja radio poslove fizičkog obezbeđenja u ovoj kulturnoj ustanovi. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Ljuština je, na zaprepašćenje zaposlenih, uhapšen na radnom mestu - u zgradi Narodnog pozorišta. Sve dok mu nisu stavljene lisice na ruke, radio je na poslovima obezbeđenja, često i na službenom ulazu, na koji rade u pozorištu. Petar je mlad momak, fin i lepo vaspitan, nikome od nas, dok nije uhapšen, nije padalo na pamet da se u slobodno vreme bavi posredovanjem u prostituciji - kaže sagovornik.

Podsetimo, Ljuština je uhapšen kao pripadnik kriminalne grupe Darka Todorovića, jednog od najvećih makroa u Srbiji. Tužilaštvo za organizaciju kriminal sumnjiči ih da su od marta 2019. do januara ove godine posredovali u prostituciji. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, na platnom spisku ove kriminalne grupe bilo je preko 30 žena.

- Prilikom hapšenja kod osumnjičenih su zaplenjene i knjige u kojima su oni vodili precizne evidencije o devojkama koje su za njih radile, tarifama, ali i klijentima koji su usluge plaćali. Upravo će tokom istrage, kao svedoke, biti saslušane prostitutke, kao i klijenti, ali ne kao osumnjičeni, već kao svedoci - objašnjava izvor.

Prema njegovim rečima, sumnja se da je Petar Ljuština radio kao vozač devojaka.

- Sarađivao je sa organizatorima kriminalne grupe i njegova uloga je bila da prevozi devojke do unapred dogovorenih lokacija, to jest stanova koje su unapred zakupljivali - kaže sagovornik.

On podseća da su organizatori grupe iznajmljivali stanove u kojima su devojke primale klijente.

- Devojkama su davali nadimke i tako ih reklamirali na sajtovima za prostituciju - kaže izvor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SKANDAL U NAJPOZNATIJOJ KULTURNOJ INSTITUCIJI: Uhapšen makro u Narodnom pozorištu! ČITAJTE U KURIRU

Izvor: Kurir, 13.Feb.2020, 08:03

Šok: Petru Ljuštini (35), koji je bio deo kriminalne grupe, lisice su stavljene u zgradi pozorišta u centru Beograda, gde je radio na poslovima obezbeđenja

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.