SKANDAL! Bećirović odao priznanje optuženom ratnom zločincu koji se iživljavao nad Srbima i ubijao ih na najsvirepije načine

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2023, 01:14

SKANDAL! Bećirović odao priznanje optuženom ratnom zločincu koji se iživljavao nad Srbima i ubijao ih na najsvirepije načine

Optužnica ih tereti za ubistvo više od 300 Srba

Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović sastao se u Bihaću sa bivšim komandantom Petog korpusa takozvane Armije BiH i optuženim ratnim zločincem Atifom Dudakovićem, kome je "odao priznanje za doprinos u borbi za odbranu BiH".

Bećirović tvrdi da su borci Petog korpusa takozvane Armije BiH, koji je nazvao "slavnim", "časno branili državu BiH". Kako je saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz kabineta bošnjačkog člana Predsedništva BiH, on je naveo da je Dudaković, kome se pred Sudom BiH sudi za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine, "dao odgroman doprinos i u postratnoj izgradnji odbrambenog sistema BiH".

Atif Dudaković i petnaestorica pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije optuženi su za zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine.

, među kojima najviše civila, uglavnom starijih, kao i vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni. Suđenje bivšem komandantu Petog korpusa takozvane Armije BiH u više navrata je prekidano zbog navodne bolesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.