ŠKALJARCI HTELI DA UBIJU VELJU NEVOLJU I MILJKOVIĆA?! Isplivali detalji hapšenja na Jahorini, planirane likvidacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2021, 22:27

ŠKALJARCI HTELI DA UBIJU VELJU NEVOLJU I MILJKOVIĆA?! Isplivali detalji hapšenja na Jahorini, planirane likvidacije

Policija BiH je u sredu dobila dojavu da se tri opasne i bezbednosno interesantne osobe iz Crne Gore nalaze u jednom prestižnom hotelu na Jahorini.

Trojica pripadnika zloglasnog crnogorskog "škaljarskog klana" uhapšena su prekjuče na Jahorini zbog sumnje da su hteli da ubiju vođu suprotstavljenog "kavačkog klana" Radoja Zvicera i njegovu suprugu Tamaru.

Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća uhvaćeni su nakon što su ušli u hotel u kom je Tamara odsela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa obezbeđenjem. U hotel je u tom trenutku trebalo da stigne i njen muž Radoje.

Prema pisanju portala u Bosni i Hercegovini, tamošnja policija je u sredu dobila dojavu da se tri opasne i bezbednosno interesantne osobe iz Crne Gore nalaze u jednom prestižnom hotelu na Jahorini.

- Kršić, Roganović i Sjekloća iz "škaljarskog klana" primećeni su u blizini hotela u kom je odsela Tamara Zvicer, supruga Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana". Odmah je tamo upućena specijalna jedinica policije - prenose portali iz BiH.

U jednom trenutku, kako se dodaje, trojica "škaljaraca" ušla su u hotel.

- Pretpostavlja se da su bili u izvidnici, kako bi se uverili da je u hotelu Tamara Zvicer. Nakon nekoliko minuta izašli su iz hotela. Milan Kršić je seo u "golf 5", dok su Roganović i Sjekloća ušli u golf 7. Policija je u međuvremenu blokirala sve puteve na Jahorini i vrlo brzo zaustavila ova dva "golfa". Nakon detaljnog pretresa trojica Crnogoraca su uhapšena. Odmah zatim je pretresen i apartman u kom su odseli prethodnog dana, u utorak - ispričao je sagovornik iz istrage za tamošnje medije.

Podsetimo, 21. januara ove godine Radoja Zvicera su u Crnoj Gori posetili Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković, koji su potom 4. februara uhapšeni u Srbiji sa 20 saradnika. Pojedini mediji preneli su juče neproverene informacije da je Velja imao rezervisan smeštaj u hotelu na Jahorini za sredu, kad je sprečen atentat na vođu "kavčana".

Moguće je da su atentatori planirali da na Jahorini, pored bračnog para Zvicer, likvidiraju i Velju i Miljkovića, ali ova dvojica su se u međuvremenu našla iza rešetaka u Srbiji.

Kao najopasniji uhapšeni označen je Milan Kršić, za kojim su raspisane Interpolove crvene poternice zbog razbojništava i drugih krivičnih dela u Srbiji i u nemačkom gradu Vizbadenu.

- Prema operativnim podacima, namera ove trojice bila je da lociraju Tamaru Zvicer i da sačekaju Radoja kako bi ih zajedno pobili - navode mediji u BiH.

Nakon saslušanja u policiji trojica "škaljaraca" proterana su iz BiH i vratili su se u Crnu Goru.

Što se Radoja Zvicera tiče, on je bio u žiži javnosti krajem maja 2020, kad je ranjen u Ukrajini, u elitnom delu Kijeva. Grupa plaćenih ubica iz Crne Gore i Srbije tada je pucala na Zvicera dok je džogirao. Radoje je pogođen sa nekoliko metaka u grudi, a sigurne smrti ga je spasla supruga Tamara, koja je u trenutku napada istrčala iz zgrade i pištoljem zapucala na ubice, koje su se potom razbežale i nisu stigle da "overe" njenog muža.

Dva dana kasnije uhapšeni su Crnogorci Emil Tuzović (30) i Stefan Đukić (30), zatim srpski državljani Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46), kao i jedan inspektor kijevske policije, koji im je obezbedio logistiku. Ukrajinski novinari pisali su da je ta grupa, navodno, dobila pola miliona evra od vođa "škaljarskog klana" kako bi ubila Zvicera.

Radoje se dugo oporavljao u bolnici, nakon čega je proteran iz Ukrajine i zajedno sa suprugom vratio se u Crnu Goru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.