SJENICA ZAVIJENA U CRNO Ubio bivšu ženu i njene roditelje, ranio još troje - sve to pred malom decom, a onda je tek usledio haos

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2023, 10:47

SJENICA ZAVIJENA U CRNO Ubio bivšu ženu i njene roditelje, ranio još troje - sve to pred malom decom, a onda je tek usledio haos

Masakr na Pešterskoj visoravni šokirao je Srbiju. U krvavom piru muškarac je ubio bivšu ženu i njene roditelje, a ranio je još troje.

Mnogi zločini počinjeni na teritoriji Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi. U kategoriji Najjeziviji zločini u Srbiji podsećamo vas na neka monstruozna dela koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su odnela nevine živote i zavila u crno mnoge porodice, ali i cela mesta u kojima su se desili.

Pre nepune tri godine Srbija je ostala zgrožena - u selu Rasno kod Sjenice 15. januara Enedin Turković (44) upao je u porodičnu kuću i ubio bivšu suprugu Biseru Šemović (44), njenog oca Fehima (64) i majku Šefku (60), dok je Biserinog brata Bekima Šemovića (35) teško ranio! To nije sve. U krvavom piru lakše je ranio i komšinicu i njenog sina.

Posle masakra Enedin je pobegao, a juče popodne izvršio je samoubistvo u blizini rodnog sela Dolići.

Enedin i Bisera su godinama bili zajedno i iz tog braka imaju dvoje dece - ćerku i sina (u godini kada se ubistvo dogodilo mališani su imali 6 i 8 godina). Prema prvim informacijama, oni živeli u Nemačkoj. Iako su se razveli, nastavili su da žive tamo, samo odvojeno. Bisera je došla u Srbiju sa decom kako bi sa njenima provela praznike. Isto je uradio i Enedin.

- Turković je tokom praznika dva puta dolazio u kuću Šemovića kako bi posećivao decu i bivšu ženu, a prema svedočenju rođaka i komšija, nije pravio probleme i njihovi susreti prolazili su u miru. Navodno, juče je trebalo da Bisera sa decom otputuje za Minhen - rekao je sagovornik Kurira nakon zločina i rekao kako je Enedin u subotu ujutru ponovo došao, ali su se posvađali.

- Enedin je pokucao na vrata koja je otvorila Bekimova supruga. Kada je videla pištolj, počela je da vrišti i pobegla je u sobu u kojoj su bila Enedinova i Biserina deca i njena beba. Prema rečima komšinice, on je prvo počeo da psuje, pa da puca na ukućane, ali je zanimljivo da u sobu u kojoj su bili snaja i deca nije ulazio - ispričao je izvor Kurira i dodao:

- Izrešetao je ženu, tasta i taštu! Ljudi su padali kao pokošeni, jedni preko drugih! Dva tela su nađena u dnevnoj sobi, a jedno u hodniku kuće. Biserinog brata Bekima je teško ranio, a lakše su povređeni i komšinica i njen sin koji su se zatekli u kući Šemovića, jer su došli na kafu. Potom je pobegao.

Rođak ove porodice je naišao na stravičan prizor. On je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, i upravo je taj potez spasio Biserinog brata koji je bio pogođen sa više hitaca u grudi i desnu ruku.

- Rođak koji je ušao u kuću posle zločina video je decu kako sede u ćošku jedne sobe zagrljena - otkrio je izvor iz istrage.

Turković je pucao iz "tetejca", za koji je imao dozvolu za držanje. Ispalio je 11 metaka iz dva šaržera.

- Nije imao prijavu ni za saobraćajni prekršaj, a kamoli da je šta drugo uradio u životu. Živeo je dvadesetak godina u Nemačkoj, ima državljanstvo ove države, a razvod sa Biserom teško ga je pogodio, odvojenost od dece najteže, najverovatnije je procenio da za njega nema više života - ispričao je jedan od komšija porodice Turković.

Nakon što je otkriven zločin, policija, žandarmerija i helikopter MUP krenuli su u potragu za monstrumom. Nakon nekoliko sati, on je lociran u blizini rodnog sela Dolići, oko 25 kilometara od mesta zločina.

- Kada je video da su ga opkolile policijske snage i pozvale da se preda, on je pištoljem pucao sebi u glavu - ispričao je Kurira.

Inače, Bisera Enedina nikad nije prijavljivala za nasilje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.