SITUACIJA U VALJEVU ALARMANTNA: Došlo je do zaražavanja na nivou porodice, među zaraženima ima i dece

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 09:35

SITUACIJA U VALJEVU ALARMANTNA: Došlo je do zaražavanja na nivou porodice, među zaraženima ima i dece

Dr Biljana Rajković epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Valjevu kaže da je od poslednjeg preseka u 14 sati prethodnog dana još 34 novoobolelih u tom gradu, ukupno 57 na teritoriji okruga.

- Novozaraženi se registruju na teritorijama opština Ljig, Lajkovac, Mionica i Osečina - kazala je Rajkovićeva.

Među zaraženima, navodi, ima i dece, to su uglavnom porodični kontakti.

Došlo je do zaražavanja na nivou porodice, a ne u školama. Škole primenjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve mere, normalno rade. Ima par odeljenja koja su na onlajn nastavi, ima dece koja su u izolaciji, ali za sada nema velikih problema - ističe Rajkovićeva.

Evidentno je, dodaje, povećanje u ovoj nedelji broja zaraženih i u firmama, što bi moglo da se poveže sa nepoštovanjem mera.

- Pravna lica su u obavezi, a građanima je na savesti da mere primenjuju kontinuirano. Epidemiološka situacija je zaista preteća. Ako se u narednim danima ne primenjuju sve mere striktno, uvek, svuda u svakom momentu, može da dođe samo do pogoršanja - kazala je dr Rajković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Preteća epidemiološka situacija u Valjevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020

U Valjevu, koje je jedno od žarišta korona virusa, i dalje se povećava broj zaraženih, a od poslednjeg preseka u sredu zabeleženo je još 34 novoobolelih u tom gradu, a ukupno 57 na teritoriji okruga...Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Valjevu dr Biljana Rajković rekla je za RTS da se novozaraženi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.